[]

mülakatta elenmek

merhaba,

sınavda 99 alıp mülakatta 50 puanla elenme hadiselerini duyuyoruz sık sık.


hakimlik-savcılık sınavı
kaymakamlık sınavı
a grubu memurluk sınavı
ve/veya thy gibi kurumların sınavı olabilir.

bu sınavlara birden fazla kez girip iyi not almasına rağmen mülakat aşamasında elenen birileri var mı aramızda?

 
tam uymuyor sinava bir kere girilmis sanirim ama cok yuksek derece yaptigindan bir suru mulakata girip hepsinden elendiktan sonra kanada'ya gocen bir vatandasin hikayesi: www.youtube.com


  • robokot  (04.08.21 07:36:15 ~ 07:39:55) 
Hakimlikten birçok kez elendim
Çeşitli memurluk (b grubu) mulakatlarindan birçok elendim (aile bak., belediyeler,)
Hatta düz memurluktan bile elendigim oldu (adalet bak.)

He gene memur oldum ama mulakatsiz, merkezi alimla.
  • sanguine  (04.08.21 09:00:38) 
hakimlik, kaymakamlık, dışişleri, sayıştay bunlar için ösym sınavlarını full yap torpilsiz giremezsin. torpil de milletvekilitorpili yetmez en az bakan gerek. en tepeye ne kaar yakınsan o kadar işin kolaylaşır. kaymakamlık listesi açıklamaya 5 dk kala bile değişir.

a grubu memurluk için de %95 torpil gerek. geri kalan kısım için ise bazen vicdana geliyorlar çalıştıracak adam arıyorlar ondan alıyorlar.

thy sınavsız direkt protokol çocuklarını alıyor.

protokol çoçuğu olan tanıdığım arkadaşım çok oldu. hepsi hukuk okur özellikle kızlar hemen hakim olur.
  • Hallegadola  (04.08.21 09:58:04 ~ 10:03:50) 
Hakimlik/savcilik; çok iyi puanla girdi ama mulakatta elendi kiz.
Mülakatta kiza bir sonraki sefer referans bulursa alabileceklerini söylediler.

Thy; bir arkadaşım zaten pilot oldu, diğeri de sinavlari geçti ama pandemi vurdu. Ikisi de referans bulmak zorunda kaldi.
  • logisticsmanager  (04.08.21 11:50:19) 
kuzenim hakimlik sınavlarına giriyordu, ama bir türlü geçer puanı alamıyordu yazılı sınavda. 3. denemesinde kıl payı aldı sanırım ve mülakatta direk hallettiler işini, milletvekili torpili vardı. Yani eğer bu tip insanlar bütün kontenjanı doldurursa, 99 alıp da elenirsin, 100 alıp da. Ha eğer bunlardan yer kalıyorsa, kalanlar için nispeten daha düzgün bir eleme yapılıyordur diye düşünüyorum.


  • bobinhoo  (04.08.21 16:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.