[]

Arabanın boyutunu kestiremiyorum

Merhaba arkadaşlar başlık biraz saçma olabilir :) fakat arabanın sağını kestiremiyorum, diğer araçlara sürtecek gibi geçiyorum özellikle şerit olmayan yollarda park halinde olan araçlara ve yayalara çok yakın geçiyorum.
Park yaparken dibine kadar girdiğimi sanıyorum ama aramda bir metre mesafe oluyor, siz böyle problem yaşadınız mı ve nasıl aştınız.



 
onu herkes yaşar ve zamanla o arabayı kullandıkça alışırsın. tavsiyem,

dar ve riskli bölgelerde solda oturduğun için eğer arabanın o aralıktan geçeceğinden eminsen, ki bu da zamanla olur, sola mümkün olduğunca milimetrik yaklaşarak yavaşça geç. arabanın soluna her zaman sağına nazaran daha hakim olursun. arkadan korna çalanlara aldırma. onlar da bir zamanlar senin gibi hatta senden çok daha kötüydüler.
  • cokponcik  (03.08.21 23:09:51 ~ 23:10:27) 
ilk zamanlar hanıma diyordum ki "farın önüne geç", o da sağ ön taraftan farın önüne geçiyordu, oha ya bu arabanın önü baya kısa aslında diye şaşırarak "tamam çekilebilirsin" diye kıyas alarak park ediyordum. tabi bu acemilik zamanlarında olan şey. sonra bu kıyas olayı kafada daha da oturuyor ve alışıyorsunuz.


  • trajikomix  (03.08.21 23:21:20) 
zamanla arabanın dış gövdesini üstünüzdeki gömlek gibi hassas hissedeceksiniz.
bunu hızlandırmanın yolu yok. kullana kullana.
her defasında 2 değil 1 parmak boşlukla araba park edebilen adam tanıdım ben.
  • aslindasorunumpsikolojik  (03.08.21 23:31:35) 
Yaşadım. Sağ aynadan yola bakarak çözdüm.


  • dissendium  (03.08.21 23:42:36) 
başta böyle olur zamanla alışırsın. park ederken sağ aynayı aşağı indir ve oradan hesapla.

ben ama her daim sola az daha yakın giderim daha hakim olabildiğim için. ayrıca sağdan biri fırladığı zaman görme ihtimalim daha düşük olduğu ve kör nokta olduğu için böylesini daha güvenli buluyorum.
  • queen bee  (04.08.21 05:33:49) 
sağ aynanın görüş alanını artırmak bir nebze rahatlatır. Aynanın kenarına dış bükey küçük aynalardan takın. Bu tarz milimetrik yanaşmalarda falan çok işe yarar. Dikkat ederseniz minibüslerin otobüslerin falan çoğunun sağ aynasına şoförler ekstra bir yuvarlak yerleştirirler aracın yanını rahat görmek için.


  • anten  (04.08.21 09:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.