[]

Hayatınız çok kötü giderken bir mucizeyle karşılaştınız mı?

Merhaba ben çok kötü durumdayım; mutsuz, umutsuz ve güçsüzüm. 30 yaşındayım, işsizim. Hayatımda bana acı veren bir sürü şey var. Babam 5 6 yıl önce bir akrabamızın işi görülsün diye evimizi ona 2 aylığına ipotek ettirdi adam o zamandan beridir vermiyor, sürekli yalan ve erteleme ( biraz burada bahsetmiştim www.eksiduyuru.com ) Bugün aradım adamı kızı adamdan telefonu alıp bana carladı ve tehdit etti. Bugün de buna taktım. İşsizlik zaten acı veriyor bir de böyle şeyler var. Bunları yazarken de ağlıyorum, biraz mucize hikayelerine ihtiyacım var sanırım. Teşekkür ederim hepinize.




 
Spartamed, lütfen kendini üzme ve bir mucize bekleme. Mucize dediğin şey kendinsin aslında çünkü kendine yardım edebilecek tek kişi nihayetinde yine sensin.
İşsizlik çok büyük bir dert, biliyorum, ben de bir süre yaşadım. Bu derdin sosyolojik olduğunu çıkarma aklından, kişisel bir dert değil, senin suçun asla değil.
Bir an önce harekete geç: başka bir iş, başka bir şehir, başka bir ülke... Ne olursa. Oku, araştır ve sana biraz olsun mantıklı gelen bir şeyin peşinden git. Ne kaybedersin ki?
Bugün ağla, üzül, yıprat kendini ve yarından itibaren harekete geç lütfen. Kendine borçlusun bunu.
  • anx  (03.08.21 22:18:20) 
Soruya cevap; mucizeye inanmıyorum. Karşılaşmış olan olabilir. Size ne olursa olsun, çalışın demeyeceğim, iş olsaydı zaten çalışırdınız.


  • adetsancısı  (03.08.21 22:55:53) 
Merhaba, 30 yas icinde bulundugunuzda fazla gibi geliyor ama bulundugum yerden bakinca daha bebesiniz. Sizin yerinizde olsam, Mobilyacilik 2 yillik, ya da sut endustrisi ya da tesisat, iklimlrndirme vs. Bunun gibi zanaanat ogreten yerlere grerim bititirir staja sonra ise baslarim. Yeni dunyslar acilirdi onume. bunlar sana sacma gorunebilir ama, yukaridan bildiriyorum ki uretimin hangi parcasina dahil olursan kutsal biri olacaksin bu kutsanmisliginla var olmaya ne dersin?


  • rumpleteazer  (04.08.21 08:01:24) 
Evet, karşılaştım ama bunda tırmalamanın da (çalışmak diyemeyeceğim) büyük etkisi oldu.

Durumunuza üzüldüm, umarım yakın zamanda iş bulabilirsiniz. Çabalamaya devam etmek gerekiyor.
  • hayirsiz  (04.08.21 11:33:02 ~ 11:33:38) 
hayat düz bir çizgi değil.

başınıza gelen talihsiz bir olay ama ev babanızın, verilen karar babanızın, hata babanızın.
sonuçları muhakkak sizi etkiliyordur ama size ait olmayan şeyleri üzerinize almayın ve bunlara tutunmayın.

kendi yolunuza bakın, kendiniz için uğraşın.
oturup hayıflanmak, olanları düşünüp durmak, yaşadığınız haksızlıklara tutunmak sizi geride tutar.

hayatın bir şeyler getirebilmesi için biraz anı yaşayabilmek lazım.
geçmişi bırakın ve kendinize acımayın.

soruya gelince, ufak tefek mucizelerle karşılaştım ama bunun dışında kötü zamanların arkasından iyi şeyler ve değişimler de yaşadım.
hayatınıza devam edin, karşınıza muhakkak bir şey çıkacaktır.
bunlara saplanıp kalırsanız karşınıza çıkanları fark etmemeniz bile mümkün.
  • blatta hiberna  (04.08.21 11:41:21) 
Mucizeyi bilmiyorum ama hayatta iyi seyler de oluyor kotu seyler de oluyor. Ev için hukuki yollara başvurmak ve avukat yoluyla cozmek en mantıklısı. Ustte de denmis ev sizin degil babanizin evi, siz kendi hayatinizi kurup kendi evinizi alip onu kaybederseniz ona üzülmelisiniz artik. Bunun icin de is bulmak gerek, is bulmak icin de is secmeyip bir yerden baslamak gerek.


  • instant crush  (04.08.21 12:21:00) 
Allah yardım etsin kardeşim. Maalesef böyle şeyler çok oluyor. Hukuki olarak yapabileceğim bir şey yok sanırım ama evine cokmelerine izin verme. Onun dışında simit sat çay dağıt. Bunlar seni küçük düşürmez. İlerideki güzel işine d engel olmaz.benim hayattaki pişmanlığım keşke tanıdıklarını el acip iş istiyorum demeseydim. Gidip simit satip yasasaydim diyorum . Bilgin olsun ben de ağlıyorum .


  • opitseri  (04.08.21 12:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.