[]

Şekilli araba sorusu

Arabalardan hiç anlamıyorum. "Hiç sorun çıkarmaz, çok rahat edersin" dediler diye Getz almıştım yıllar yıllar önce, hakkaten de öyle oldu. Sıfır sorunla yola devam ediyoruz.

Ama kardeşimin arabası eski bişey. Kendime yeni bi araba alıp, bendekini ona vermeyi düşünüyorum. Arabalardan anlamadığım için ne alayım diye buraya sorayım dedim.

Şimdi içimdeki ses "sıfır clio al geç abi" diyor, ama hayatımın her alanının o kadar "sorunsuz" olmasına gerek yok. Biraz risk alıp, güzel / konforlu bi araba alasım var. Getz'i alırken benzer fiyatlarda Z3 alabiliyordum, almadım, o hala biraz aklımda mesela. Geçen arkadaş mazda mx-5 almış, baya keyifli görünüyor. O kadar şekilli olmasa da o civarlarda bir şey düşünüyorum.

Maks. 300-350 civarı bir bütçem var. Daha ucuz da olur tabi. Ne tarz bişey alabilirim?

Not: "Temiz" olması konusunda, sürekli gittiğim / güvendiğim bi usta var. Ona göstericem, al derse alıcam.

 
Ben olsam SUV alırdım. Tiguan olabilir. İkinci el tabii ki.


  • himmet dayi  (03.08.21 20:18:23 ~ 20:18:33) 
Şekilli derken seat leonlar olabilir mesela


  • optimistbakunin  (03.08.21 20:24:30) 
geniş olsun diyorsan skoda superb, octavia.
suv olsun diyorsan skoda karoq. belki t-roc olabilir.

hatchback olsun diyorsan da leon +1. audi a3 bile olabilir.
  • jelly bear  (03.08.21 20:27:42) 
Şöyle bi şey olabilir. Bizzat kullanıyorum. Hem konforlu binek hem de 180 beygirlik bir spor araç. Kullanımı epey keyif veriyor.

www.sahibinden.com

EK: Bu arada link'teki araç ilk karşıma çıkandı, model olarak yolladım sadece. Volvo v40 R-design olarak aratabilirsin.
  • msb  (03.08.21 21:18:55 ~ 21:19:51) 
hocam ben de tam senin gibiydim
yıllarca sembole bindim
sıfır sorun ucuz parca ucuz tüketim
simdi yeni araba aldım bmw 116d
surus keyfi muazzam
kesinlikte tavsiye ederim

SAKIN SIFIR CLIO ALMA

evli-bekar-cocuklu-kadın-erkek
olmana göre
iş değişir
  • kingcyrax  (03.08.21 21:41:28) 
Su hayatta temiz ikinci elini bulsam sirf zevk icin alacagim araclar
Bmw e90 3.30-3.35i
Bmw e60 gene benzinli
Hatta xd versiyonu da olur.

Ama bulması cok zor tabi.
Yalniz mx5 oldukca kaliteli araba sorun falan cikarmaz.

Yalniz bmw, audi vs gibi premium araclar yüksek kilometrede çok sikinti. Bu araclar malesef uzun yillar dayansin diye yapılmıyor. Yani sorun çıkarmasi çok yüksek ihtimal. Sans isi daha cok.

Bence alabilirsiniz ya paraniz varsa. Hatta paraniz varsa ikinci el garantili, servis gecmisi bulunan ve cok el degistirmemis bir arac bulursaniz bakin. Bu aracin ek olarak google'da review/problems vs diye aratin ki genel problemleri neler görün.
  • logisticsmanager  (03.08.21 22:05:19) 
w204 c180. bmw f30 kasa 318i. mx5 z3 bunlar getzden bu tarz araçlara geçen biri için zor araçlar.


  • mikahakkinen  (03.08.21 22:25:42) 
simdi "hayatımın her alanının o kadar sorunsuz olmasına gerek yok" demissin de, clio yerine ikinci el 3 serisine gecmek serin sulardan kizgin kumlara atilmak gibi olur. Yani o kadar "risk" almaya hazir misin, bundan emin misin?

"Arabalardan hic anlamiyorum" dedigin icin bence BMW/Merc ikilisini unut.
Illa premium olsun diyorsan dusuk kmli Audi A3 al gec.

Miata/Z3/Z4 gibi araclar guzeldir de bunlar 2./3. arac olarak alinmasi gereken otomofiller. Tek aracin o ise sikinti cekersin, iki kisilik, bagaj yok, vs.
  • cooperr  (03.08.21 23:56:57) 
Hocam bende senin durumundayım ve çok kararsızım.
Z3 boşver onlar kolleksiyonluk oldu artık.
Z4 ise 2006 öncesi yani E85 kasa sıkıntılı diyorlar. Ayrıca Z4 alıpta 2.0 motor almakta akıllıca değil zira 150 hp o arabaya yakışmıyor, normal sedanlar bile tokatlar arabayı.
Aldın mı 2.8 veya 3.5 alacaksın.
Ayrıca BMW bakımına gittiğinde selamun Aleykum dedin mi 10.000 TL den başlar herşey.

Mx5 de tip olarak güzel ama yenileri 1.5 motor 131 hp be kardeşim. Rezil olur insan onunla yolda.
Ayrıca bu araçların 2. Elleri ölüdür özel bir kesime hitap ettiği için.
  • les yeux blanches  (04.08.21 01:07:23) 
rcz sorun sorusturun kronigi vs var mi hic bilmiyorum. ama ilk ciktiginda epey namliydi.

bmw vs de onermem biz bmw'ye bmw slx deriz :) uzun yillar da bindim. adi olup parasina gore kendi olmayan tirto bi marka.
  • turbo sadık  (04.08.21 07:40:04) 
Hyundai getz ile z3'ü aynı fiyatlara nasıl bulduğunu merak ettim büyük ihtimalle o z3 ağır hasarlı falandı:)

Biraz keyif de verecek bir araç arıyorsan, ortalama otomobillerin özel üretim versiyonlarına bakabilirsin. Sadece örnek için yazıyorum skoda fabia'nın sportif RS serisi gibi. Fiyat olarak da makuldür bunlar ama performansları, donanımları iyidir. Ya da toyota yaris GR (bu biraz fiyatlı)

Temiz bulabilirsen (çok zor ama çünkü alan canına okuyor aracın) subaru impreza'lar o aradığın "heyecanı" yaşatabilecek bir araç.

Honda civic'lerin yenileri de epey güzel bu anlamda.

Mazda 3 ya da 6 da bakılabilir.

Diğer saydıkların otantik araç denen, hani bir otomobilim var bu da keyif için kullandığım bir araç denen tarzdan araçlar.
  • anten  (04.08.21 10:28:25) 
Bu tarz maceralı araç alımları öncesinde mutlaka bir gün dahi olsa kiralamanı öneririm. (Hatta her türlü araç alımında yapılması gereken bir şey bence) Mesela z3, mx5 dışarıdan çok hoş görünüyor ama belki üstünü açtığındaki konforu, motor sesi, süspansiyon sertliği seni rahatsız edecek. Dolayısıyla buradaki tercihleri almadan önce kiralamanı öneririm.

Fikrimi söylemem gerekirse: riskli değil aslında çok temiz bir seçim ama ben epeydir a3 kullanıyorum, 2019-2020 modelleri 350 civarına sıfıra yakın bulunabiliyor. Genel olarak çok memnunum, dolu paketlerin tasarımı da gğzel, bir denemeni öneririm.
  • roket adam  (04.08.21 11:03:19 ~ 11:47:47) 
Sorunsuzluk arıyorsanız Japon markalarını tercih edin. Mazda olur Toyota rav 4 olur.


  • komando kani var bende  (04.08.21 11:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.