[]

Klimadan anlayan duyurucular bakabilirmi

arkadaşlar 12k btu klima almak istiyorum. bu işin en tepesi olan daikin, mitsubishi electric ve mitsubishi heavy markalarına param yetmiyor. 4-5k arası bütçem mevcut.

şimdi orta-alt seviyede bir sürü marka-model var ama nasıl karar vereceğim bilemiyorum. çoğu marka zaten fason üretiyor. üzerine logo basıyor. araştırmalarıma göre nereseyse tamamı Gree, Midea, Haier üretimi. cihazı seçmede sıkıntım yok. asıl kritik konu servisin kurulumu ve garanti süreci.

normalde klimanın montajın da bakır boru kullanılması ve vakum yapılması kritik 2 konu. yine duvara dış ünitenin montajı ve sabitlemesini yaparken kimi servis ek ücret kitlemeye çalışıyor kimisi yapmıyor.

tr deki yaygın, çok satılan markaların (vestel, arçelik, baymak) illerdeki ilçelerde servisine göre durum değişiyor. kimisi dikkat ederken kimisi dikkat etmiyor. tam bir şans.

aşağıdaki hangi modeli, servis kısmınıda düşünerek tercih etmeliyim. yada sizin öneceğiniz modeller varmıdır. şimdiden teşekkürler.

Gree Aphro - 4850 TL
www.hepsiburada.com
bu firmaya TLC klima servis veriyor. şikayetvarda en düşük şikayet bu firmada. fakat popüler e-ticaret sitelerinde çok az yorum yapılmış diğer markalara göre. tam güvenemiyorum.

Vıessmann Vıtoclima 200-S WS2035MDH1 - 4150 TL
www.hepsiburada.com
Üstteki ile aynı cihaz. sadece marka basılmış. kendi servisi var çok yaygın olmasada. boşa para vermeyip bunumu alsam bilemedim.

Airfel LTXN35U - 4095 TL
www.n11.com
daikin servisi bakıyor ama çok da iyi şeyler okumadım o servislede ilgili. şans işi yine.

Baymak Elegant Plus - 4388 TL
www.akakce.com
En çok satılan model bu. servisi çok güven vermedi bana. çok satıldığı için çok sallama iş yapıyorlar vs okudum yorumlarda. birde cihaz kalitesi olarak çok iyi değil deniyor.

Vestel Flora Doğa Inverter - 4171 TL
www.akakce.com
bu arkadaşda dahili wifi modülü var. fakat vestel servisi daha önce tv kurulumunda bile benden para istedi (tv'yi fişe takmak için). ondan bilemedim.

Beko 41205 - 4099 TL
www.akakce.com
fiyatı baya uygun. ama cihaz nasıldır bilmiyorum. çok yorum yok hakkında.

 
klimadan anlamiyorum. tamamen fiyat odakli olarak, sicaktan bezip "ne kadar kotu olabilir" diyerek 2 sene once bu baymaktan aldim. 9000BTU modeli. istanbul. servisi geldi, temiz takti, para istemedi. vakumlama yapti. servis randevusu esnasinda vakumlama yapip yapmadiklarini sordum, "tabii yapiyoruz" dediler. (kem kum etselerdi getirmeyin deyip iade edecektim) cihazdan da memnunum. garanti ihtiyacim olmadi o yuzden bilemiyorum.

icinden cikan boru benim alanima yetti. yetmezse boru parasi cikabilir diye dusunuyorum.
  • robokot  (03.08.21 18:45:06 ~ 18:57:15) 
Klimadan anlamayan biri olarak ben de gittim vestel flora inverter aldım, halen memnunum bir sıkıntı yok. Servisinin yaygın olması benim için 1. kriterdi o yüzden samsung falan alıp 3 ay parça beklemek istemedim.


  • roket adam  (04.08.21 11:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.