[]

TR’den yurtdışına para gönderimi

Merhaba, türkiye’deki bankamdan ingilteredeki hesabıma para transfer etmek istiyorum, transferwise en iyi seçenek mi ? Ek olarak buradaki sterlin hesabımdan direkt olarak sterlin şeklinde aktarabilir miyim ? Son bi soru, banka bu para nerden geldi diye sorar mı ? Çünkü oradayken atm üzerinden dahi para yatıramıyordum 6 aylık 1000 sterlin sınırı vardı elden yatırma için.

Banka monzo.


 
1. bankadan bankaya gidecegi icin sormaz. atm den yatirilan paranin kaynagi takip edilemedigi icin sorun oluyor.
2. wise benim gorup kullandigim en ucuz. poundu bilmiyorum ama euro da en azindan oyle. tabi bir de N26'da entegre calisiyor.
3. kendi bankandan pound gonderebilirsin ama masraf pound cinsinden olur.
  • helenart  (03.08.21 13:44:49) 
@helenart en mantıklısı nasıl olur peki ? tl olarak mi yollayayim pound mu ? şuan pound yok zaten hesabımda 4-5k £ falan yollayacagim

4000 sterline aşağı yukarı ne masraf çıkar sizce ?

n26 nedir bir de ?
  • garavel  (03.08.21 13:56:09) 
pound suan yoksa wise'a tl gönder. o zaten karsiya pound yapip gonderir.
wise.com
burada dogrudan hesapliyor.
suan da ~320 tl gibi bir masraf cikardi.

n26'da bir banka ama tr'de yok. belki isimini duymussunuzdur diye yazdim.
  • helenart  (03.08.21 14:49:13 ~ 14:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.