[]

dr. öğretim üyeleri cevaplayabilir mi?

google baktığımızda bir dr. öğretim üyesinin alabildiği en yüksek maaş 7870 tl. ek ders, danışmanlık vb ile bu miktar yükseliyor mu? bunlarla birlikte ortalama aylık kazanç ne kadardır?




 
en yüksek maaşın standardı yoktur, seneden seneye bile değişir.
tezsiz yüksek lisans var mı, varsa kaç danışmanlığı ve kaç dersi var? her danışmanlık ekstra para demektir. okuluna göre (tezsiz ücretleri okuldan okula değişir) bir maaş kadar bile fark edebilir.
tezli yüksek lisans ve doktora danışmanlığı ve dersi için de ekstra para alınır ama çok büyük bir fark yaratmaz. o yüzden bölümler tezsiz açma derdindedir.
ikinci öğretim var mı, varsa kaç öğrenci var? öğrenci sayısı arttıkça kat sayı çarpanı büyür. büyüdükçe maaş da büyür. bu bir maaş etmez ama 2-3 bin tl'ye kadar fark yaratabilir.
bunlar dönem içinde ödenen paralardır. yazın ders ücretleri kesilir sadece devam eden danışmanlıklardan para alınır.
standart bir dr. öğr.üyesi ortalama 10 bin alır diyebiliriz.
  • halanne  (03.08.21 09:18:31) 
ayrıca gelişmemeiş bölgelere (doğu-güneydoğu) gidildikçe buralara hoca gelmesini teşvik etmek için geliştirme ödeneği veriliyor. mesela ardahandaki bir arş. görv.nin maaşı istanbuldaki bir doçentin çıplak maaşından fazla olabiliyor


  • yemrem  (03.08.21 10:35:10) 
hocalar asla çalışmadığı için kimse asıl işlerinden bahsetmemiş; proje yürütüyorsa fon kaynağına göre oradan da alıyor. tubitak, kosgeb veya yurt dışı kaynaklı.
bir de vakıf ünivleri bazen 1-2 maaş teşvik veriyor. yayın sayısına falan bağlı olarak.
gerçi doğru; yayın yapan da yok.
  • rewlack  (03.08.21 11:12:05) 
@rewlack, hocam soruda maaş denmiş. proje yaparsa maaşa etki etmez ki. maaş dışı ekstra ödeme alır. nitekim türkiyede bir üniversite hocasının asıl işi yayın ya da araştırma yapmak değil, ders vermektir. bu yüzden maaş sadece ders ve danışmanlık üzerinden verilir. yayın ya da proje yapan, ekstra iş yaptığı için maaş dışı ekstra gelir elde etmiş olur.

ayrıca teessüf ederim, ne demek kimse yayın yapmıyor!!!!1!1 tez öğrencilerinin yazdığı makaleye ilk isim olarak kendini yazdıranlar, danaya girer gibi 7 kişi bir araya gelip "x'in y'ye etkisi: q örneği" diye aynı konunun 276198748'uncu varyasyonu bildiri yazanlar, birbirlerine atıf veren çeteler yayın yapmıyor mu yani şimdi...
  • halanne  (03.08.21 12:12:42) 
İndexli olmayınca para yok hocam :p
Bırhaniye mahallesi üniversitesi dergisi prim getirmiyor.

Aa gerçi hakem olarak reddetiği makaleyi kendisi gibi yayınlayan akademisyen vardı geçende ekşide. Hem yabancı indexli dergi hem de bu dediğim insan inanır mısın türk?
  • rewlack  (03.08.21 12:26:44) 
@rewlack, hocam gene yanılıyorsun. asıl indeksli olunca para yok, anca tübitak veriyor.
akademik teşvikte kıçı kırık bırhaniye mahallesi üniversitesi her telden akademik bilimler dergisi ulakbim olunca, --tabi katsayısına göre değişiyor ama-- ssci dergiden daha fazla puan getiriyor.

ikinci söylediğin şeye ise gözümle görsem inanmam, seni gidi terörrörö. ezanları susturamayacaksın. bu yüzden üniversite kampüslerine laboratuvar yada kütüphane değil, mescit ve cami yapıyoruz.
hem adam hakem oldu diye her yayını kabul etmek zorunda değil ki. ret vermiş de olsa sonuçta hakemlik yapmış, görevini ifa etmiş. çalıyor ama çalışıyor.
  • halanne  (03.08.21 13:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.