[]

Universite - bolum tercihi (Anketli)

Kendisi saglik sektorune ilgisi oldugunu iddia etse de gercekte Instagram'da bos beles takilmak disinda hicbir seye pek ilgisi olmayan, ayni zamanda universite sinavinda da basari elde edememis genc bir hanimefendi var. Muhendislik zekasi, sanata ilgisi, ya da el becerisi vs yok.

Dogma buyume Izmir'li ve naif/saftirik oldugu icin Turkiye'nin her sehrinde ayni sekilde (hadi Izmir olmasin ama Istanbul, belki Edirne gibi) yasayabilecegini dusunuyor.

Sizce hangi bolumu secmesi mantikli

a) Dogu illerinden birinde (Urfa - Van - Diyarbakir - Kars) veterinerlik

b) Isparta - Alanya - Denizli gibi bir yerde endustri muhendisligi

c) Istanbul - Ankara - Izmir'de meh bi ozel universitede burslu endustriyel tasarim

d) Istanbul - Ankara - Izmir'de meh bi ozel universitede burslu mimarlik / ic mimarlik

(Mesaj atmak istemeyenler, uyeligi olmayanlar icin) En iyi en ustte, en kotu en altta olacak sekilde siralama yapabileceginiz anket linki www.polljunkie.com

 
Yukarıdakilerin hiçbiri meslek sahibi yapmaz. İşsizlik ordusuna katılır. Yazması gereken hemşirelik, radyoloji, laboratuvar vs.

Spor bilimleri fakültesi bile daha iyi seçenek. ODTÜ Boğaziçi, Sabancı Koç Bilkent hariç mühendislik yazsan bir şey olamazsın artık. O da bilgisayar makine falan. Jeoloji çevre vs yazsan yine işsizsin.
  • Hallegadola  (03.08.21 07:54:42) 
mühendislik yazmasın.

güzel bi yatırım almayacaksa iç mimarlık- mimarlık da yazmasın. Bi çoğu askeri ücretle çalışıyor.

Kendini güzelce bi dinlesin, neye daha çok ilgisi varsa onu yazsın. Yalnızca o şekilde başarılı olabilir.

Veterinerlik iyi seçim.
  • zimbirik  (03.08.21 08:13:03) 
Saftirik olması bir şeyi değiştirmez, aslında hayatla yüzleşirse büyümek zorunda kalır.

Aileden ekonomik desteği varsa a-d diyorum.
  • lcha  (03.08.21 09:42:03) 
Seçenekler bunlarsa bi yere gitmesin. Hepsinde işsizlik garanti neredeyse.

*doğu illerinde gençlik geçmez.
** bu dediğiniz yerlerde endüstri mühendisliği işsizlik getirir.
*** endüstriyel tasarım okuması zor bi bölüm, bi tek bu seçenek iyi ama aşağı yukarı aldığı puan belli. Dolayısıyla ilk üç şehir bile olsa niteliksiz okullardan mezun olacak yine. Aşırı bi ilgisi, yeteneği yoksa işsizlik garanti. Büyük şehir masrafı cabası.
**** iç mimarlığı tamamen geçin. Bu bölümde itü bile tereddütle yazılır artık. İç mimarlar daha iyi açıklayacaktır sebebini.

Bunlardan birini yazarsa 4-5 sene boş yere bi genci oyalamış olacaksınız üste para vererek. O zamanın sonunda da mutsuz, yorgun ve işsiz bir gence dönüşecek.
  • rewlack  (03.08.21 09:51:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.