[]

Nasil bu kadar aptal olabiliyorum?

Ya bu ikidir dolandırılıyorum. İlkinde geçen sene ağustos ayında gerizekalı gibi sahibinden’deki sahte kiralık ilanlara evi görmeden para gönderdim… ikincisinde de tanıdığım biri paraya çok ihtiyacım var uçak bileti alacağım bilmem ne dedi ona da gönderdim. Beni her yerden engellemiş şerefsiz. Sonra öğrendim ki başka bir arkadaşıma benden para istedikten 1 ay sonra aynı numarayı çekmiş ondan da para almış şimdi ona ulaşılmıyor. Bu gerizekalı güya zengindi, ailesinin şirketi boku püsürü vardı; bu her iki durumda da para banka yoluyla gitti bu arada ad san belli yani… ne yapabilirim sizce?

Seçeneklerden bağımsız nasıl bu kadar inanmaya meyledebiliyorum ya? Aklıma hiç işin içinde bi pislik olabileceği gelmiyor? Niye böyle, nasıl aşarım bunu?


 
Görmediğin eve para vermen üzücü ama ikinci olay herkesin başına gelebilir. Bu kadar üstüne düşmenize gerek yok, dolandırmaya çalışan insan çok fazla, gerçek anlamda her yerdeler. 2 sene önce takside 10 liralık yola 50tl verdim 40tl sahte para vermiş şerefsiz gece 2 idi böyle bi ihtimalde aklıma gelmediğinden hiç paraya bakmamıştım. Şimdi aldığım her paraya aldığım kişinin gözünün önünde ayıp olur falan demeden bakıyorum. Tedbir al yeterli, farklı şekillerde yine dolandırılabilirsin ama aynı ya da benzer yöntemler için tedbir alıp online işlemlerde 2 kat dikkatli olursan yeterli.


  • mg3929  (03.08.21 01:22:43) 
Kart kullanmayı acilen bırakmalısın.


  • dissendium  (03.08.21 01:28:53) 
eft mesajina su su sebeple borc vs. yazdin mi? mahkemeye falan verip karsidakinin canini sikabilirsin anca oyleyse.

aşacak bir sey yok, kimseye para mara gonderme basin agrimaz.
  • robokot  (03.08.21 01:39:57 ~ 01:40:32) 
Fazla üzme canını. Yaptığın yanlıştan ders almazsan hata olur, öbür türlü iyi bir tecrübe oldu sana işte.

Doğrudan banka ile şubede görüşmelisin. Onlar işlemi geri çekemiyorlar ise yasal süreci sana anlatmaları lazım.
  • rm  (03.08.21 08:11:21) 
Bunlar hep tecrübe, bundan sonra evi görmeden ve sözleşme yapmadan para göndermeyeceksin. Borç isteyen arkadaşına da borç vermeyeceksin.

Ama benzerlerini de yapma, hepsini tek tek tecrübe edersen batarsın :)

Mesela 2. el uzak alışverişlerde de hemen eft yapma, ya da parayı almadan ürünü gönderme.
  • John Bloor  (03.08.21 12:57:48) 
Pislik ihtimali aklına gelse de hayır diyemiyor olabilir misin?


  • arnold schwarzeneger  (03.08.21 12:59:19) 
Ya ikincisinde gelmedi, çünkü dediğim gibi tanıdığım biri. Herif resmen bizi dolandırabilmek için bizim derneğe gönüllü olmuş ya…
Ev meselesinde açıkçası 1.5 senedir ev arıyordum ve burama kadar gelmişti. Too good to be true durumunu sezdim ama ya bu fırsat gerçekse ve ben yine tereddüt ettiğim için kaçırdıysam diye düşündüm. Çünkü çok ev kaçırdığım oldu. İkincisi de sarı sitedeki sahte ilanlardan haberi olmayan tr’deki 2-3 kişiden biriydim o aralar, yeminle aklıma bile gelmedi… sonra sahibinden sahte ilan filan diye aratınca farkına vardım, benim salaklığım ya… ve hala da devam ediyor… savcılığa şikayette bulundum ama bir şey çıkmadı ya. Avukat arkadaşım da pek umutlu değil.

Diğer gerizekalıya gönderdiğim paraya da açıklamaya transfer yazmışım, borç filan değil. Üff bıktım ya…
  • nefertarii  (03.08.21 21:33:32) 
20 lira icin anasini babasini kesenlerin memleketinde yasiyoruz. bunu hic unutma. gordugun her sey aksi ispatlanmadikca sahte, para alis verisi iceren her sey aksi ispatlanmadikca dolandiricilik, borc verince geri alma, alirsan da kayipta olmama ihtimalin cok dusuk. o para geri dondugunde faiz almiyorsan kus kadar olur degeri zaten, o da donerse.

bunlari bir kagida yaz, arada acip bak.
  • robokot  (04.08.21 00:27:11 ~ 01:24:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.