[]

Yabancı emlak programları

Discovery, tlc gibi kanallarda çıkan emlak programlarını izliyorum. İstedikleri muhitten ev satan var, mevcut evi tadilat yapan ya da takas etmeye çalışan bi program var vs. vs. Bunları izlerken anlamlandıramadığım bi şey var.

Ev gezerken insanlar olur olmadık şeylere takılıp evi beğeniyor. Mesela 300bin dolara ev alacaklar gezerken mutfak evyesi muhteşem diye dibi düşüyor kadının. Bazen aman tanrım ne kadar güzel bi koltuk ya da fırın falan diye aşka geliyorlar.

Fayansı beğen, odaların genişliğini beğen ne bileyim değiştirmesi zor bi şeyler beğenip almaları lazım bu ruh hastaları mutfak masasına bakıp villa alıyorlar yok mu bunlarda koçtaş gibi bi şey? Amazondan al istediğin musluk bataryasını istediğin gibi tak diye sinirlenmekten programı izleyemiyorum ben.

Amerika'da hep böyle mi ev alıp satanlar eşyalı alıp satıyor bir daha hiçbir şeyi değiştirmem diye sözleşme mi imzalıyor nedir?

 
evet benim de dikkatimi cekti, tabureye dibi dusen insanlar var. ama bunlar cekimle alakali seyler, biraz abarti ve show iste. bu arada adamlarda koctas!in agasi babasi var home depot var ki turkiye'de bile sunulmayan bir cok hizmet ve urun oralarda satiliyor


  • exlibris  (02.08.21 20:28:33) 
Bunlar reality show olduğu için bir miktar abartma olması normal.

Ben sadece tlc'deki tadilat programını izliyorum, oradan yola çıktım.
  • hayirsiz  (02.08.21 20:38:21 ~ 20:39:46) 
Bunlar sonuçta reality show, orada eşyalı bir ev gösteriliyor ve o eşyalar hakkında bir yorum yapılmalı. Yorum tadında olabilir veya abartılı kaçabilir, bu biraz bu işlere kimin baktığıyla alakalı sanırım.

Diğer taraftan çoğunlukla eşyalarla ilgili bu tip yorumlar bana iki ana senaryo etrafında toplanıyor gibi geldi izlerken; ilk senaryoda evi beğeniyorlar ve eşyalar da iyiyse onlar hakkında da beğendiklerini bildiren yorumlar yapıyorlar. Diğer bir senaryoda ise eşyaların evle uyumuna bakıp, evi ne tarzda dekore ederlerse güzel görünebileceğiyle ilgili görüntüler canlanıyor kafalarında. Her evde her eşya kullanılmaz sonuçta. Tutup bir yazlık sahil evinde siyah-beyaz karşıtlığı olan taş-deri mobilyalı playboy beyaz yaka bekar erkek evi dizaynı yapamazsınız. Haliyle evin içindeki eşyalar evi sizin daha önce düşünmediğiniz şekilde size gösterip "haa böyle dekore edersem burası on numara olur bak" hissi uyandırabilir.
  • mentuhotep  (02.08.21 20:58:28 ~ 21:00:43) 
esya yerlestirme ev satisini kolaylastiriyo. Kultur farki, bos evi satmasi daha zor, nereye ne koyacaklarini kafada canlandirmakta zorlaniyorlar galiba. Evi alan tasinmadan once ev bosaltiliyor. Esya yerlestirme reality sovlara ozel bir hadise degil.


  • cooperr  (02.08.21 21:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.