[]

Yangınlardan dolayı kendinizi savaşta gibi hissediyor musunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Ülke cayır cayır yanıyor. Yangın bölgelerinden izlediğim videolar dehşet verici. Sanki gerçek anlamda bir savaş var. Oralarda yangınların söndürülmesi için varını yoğunu koyan herkes cephe hattında savaşan askerler gibi. Yangınların söndürülmesi için hava desteği istiyorlar ama gelen giden yok. Akın akın gelen yoğun düşman dalgaları karşısında telsizden destek istemelerine rağmen hiç kimse gelmediği için tek başına savaşan askerler gibi. Diyorum kendi kendime "Gerçek bir savaş olsa manzara bunun tıpa tıp aynısı olacak belki de."
Savunmasız ve çaresiz olduğumuz hissi hiç böylesine tokat gibi çarpmamıştı yüzüme. Kurtarmaya gelecek kimse yok gibi.

Yarın gerçekten bir savaş olsa ne yapacağız ki biz? Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

 
Uzun bir zamandir memleketin isgal altinda oldugunu dusunuyorum.


  • rm  (02.08.21 20:16:31) 
Yangınlar telafi edilir de önümüzdeki yıllarda iklim değişikliği türkiye'yi ciddi şekilde etkileyecek. Bu iktidar gitmezse gıda enflasyonu,susuzluk ve mülteciler yüzünden çok değil 20 seneye Pakistan seviyesine gelebiliriz. Ülkeyi yöneten İslamcılar için Afganistandaki Sünni taliban teröristi, Sünni olmayan komşusundan daha değerli. Elinde olsa komşusunu öldürüp talibancıları alırlar.


  • potsdamer  (02.08.21 20:34:14) 
uzun yıllardır işgal ediliyoruz.


  • ayseee  (02.08.21 20:39:54) 
ülkemizin işgal edilmiş olduğunu ve bifiil savaşta olduğumuzu düşünüyorum.

son 1 aydır en çok hissettiğin duygu neydi diye sorarsanız dehşet ve korku derim.

tüm doğamız mahvoldu. ormanlarımız yandı, denizlerimiz bitti. ırmaklarımız hes'ler ile tarumar edildi.
tarım ve hayvancılık bitti.
fabrikalarımız, kara yollarımız, madenlerimiz satıldı.
kadınlar her gün tecavüz ve cinayet korkusu ile yaşıyorlar. sokaklar güvenli değil. hırsızlık, kapkaç, taciz gibi bir şeye uğrarsam polise güvenim yok.
ekonomiyi ve işsizliği söylemiyorum bile.
daha da kötüsü, ülkede hukuk kalmadı. bu gündelik hayatlarımıza bile yansıyor. trafikte başıma bir şey gelse adamın yanına kalacak. hukuk ve güvenlik yok.

bunların işgal ve savaş şartlarından bir farkını göremiyorum.
çok umutsuzum.
  • la lykia  (02.08.21 21:56:21) 
Zaten işgal altındayız +1

Maalesef işgal komutanı olsa malum şahsın yerinde yeminle daha insaflı olurdu. Yok lan bu kadar da yapmayalım yazık derdi. İliğimizi kurutana kadar sömürdüler, o altında ezildiğimiz ağır vergiler ise bu gibi zamanlarda işe yarayacakken kim bilir kimin cebinde şu an.

Büyük İstanbul depremi falan olursa bunlar bizi canlı canlı gömer o İstanbul'a.

En kısa zamanda kurtuluruz umarım ama onlar gittiğinde de bir anda her şey toz pembe olmayacak maalesef. Çok kalıcı, bazısı düzeltilemeyecek, bazısı uzun yıllar alacak çok fazla yaramız var.

Allah yardımcımız olsun.
  • chicha_v2  (02.08.21 23:15:54) 
yangınları umursamıyorum.
yangını söndürcek kurumlar belli ülkede, onlar söndürür yada söndürmez, benim için haber değeri yok bu konunun.
siz dert edecekseniz küresel ısınma, çevresel kirlilik, insanlığın %80'inin boğaz tokluğuna çalışması, temiz enerji üretemememiz gibi konuları dert edin.
  • aslindasorunumpsikolojik  (02.08.21 23:25:11) 
Hissetmiyorum düşünüyorum hatta eminim.
Az önce de aşağıdaki duyuruya yazdım. Daha değerli hangi toprağımız var? Bunu ciddi soruyorum. “Gerçek savaş” tan kastettiğiniz ne tam olarak? insanların silahla, 2021 de süngüyle öldürülecekleri bir senaryo mu canlanıyor?
Şu anda işgal edilmiş hatta işgalden beter edilmiş durumda değil mi yani yanan yerler. İnsanlar yaşam alanlarından memeleketlerinden oldu.
Gitti güzelim topraklar, geçmiş olsun.
  • jimjim  (03.08.21 01:49:03) 
nasil bir nefretse hadi bizi yaktilar tamam, sira dagdaki keklige, domuza geldi. heralde Atatürk'ün dedigi son yörük cadirini da yakma pesindeler.


  • durgunfoton  (03.08.21 02:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.