[]

kedilerim konuşmaya başladı!

herkese selam, 2 tane tekir kedim var biri 3.5 biri 4 yaşında.
temmuz ayında 5+4 totalde 9 gün evde yalnız kaldılar bir sorun yaşamadık.
şimdi ben evdeyken durduk yere seri şekilde miyavlıyorlar yüzüme bakıp yarım saatte bir yattığı yerden kalkıp yanıma gelip yüzüme bakıp miyavlıyor mesela ben işimi bırakıp kendisiyle ilgilenince de sevindirik oluyorlar, elinden gelse hiç çalıştırmayacaklar beni full ilgi :)
normalde sesleri çok çıkan, miyavlama huyu olan kediler değildirler, bu kadar ilgi manyağı da değillerdi yani şu an günde 15 kere sırnaşmaya çalışmalarına rağmen normalde günde 1-2 gelirlerdi.

yeme içme durumlarında sıkıntı yok, kumlarında bir şey görmedim, hareketlilikleri her zamanki gibi. neden olabilir bu sık sık miyavlama acaba?

 
kedi bir şeyler anlatmaya çalışıyor :))

benimki de başladı sürekli miyavlıyor.
evrensel mi ki :p
takipteyim.
  • janderzel zartanyan  (02.08.21 13:11:56) 
Bizimki de birkaç gündür aynı şekilde davranıyor. Sıcaktan etkilendiğini düşünüyorum.


  • pispinti  (02.08.21 13:19:27) 
Benimki hep öyleydi, yine öyle:)
Bir de bilen bilir, Siyamlar resmen çenesi düşük konuşkan bir ırk. Evde şimdilik iki tane de misafir kedi var. Hele sabahları resmen devamlı bir hikaye anlatma hali, artık rüyalarında ne gördüler onu mu anlatıyorlar, yoksa "hadi kalk, çalış, bunun maması var, kumu var" mı demek istiyorlar :)))

  • SiyamkedisiZorro  (02.08.21 15:32:06) 
Yalnız kaldıkları (onların gözünde onları terk ettiğin) için böyleler. Kediler kendi aralarında iletişim için ses kullanmazlar, sadece çok büyük kavga sırasında veya kırnava girmişlerse seslenirler. Ama çoğu ev kedisinin dikkatini çeker insanların ses kullandıkları. Onun için insanla iletişime geçecekleri zaman seslenirler. Bu halleri bir süre sonra geçebilir, şu anda "buradasın dimi? Bizi bir daha bırakmayacaksın dimi? Bırakacak mısın?, biz ne yaptık ki yalnız bırakıyosun bizi?" Tarzında konuşuyorlardır muhtemelen. Her hayvan önce kendini düşündüğü için bu anlamda konuştuklarını düşünüyorum.


  • 1bir1bir1  (02.08.21 15:38:56) 
Ayrıca tekirler çok insan canlısı ve iletişimcilerdir, özür dilerler, teşekkür ederler, hesap sorarlar, çağırırlar... bizdeki öyle :)


  • 1bir1bir1  (02.08.21 15:39:48) 
teşekkürler 1bir1bir1

sanırım fazla yalnız kalıyor...
:(
  • janderzel zartanyan  (04.08.21 16:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.