[]

Fazla ilişki sonrası vajinada ağır koku

Uzun süre ilişki yaşamayan kadının sayıca fazla ilişki sonrası bozuk balık kokusu mu ne dedikleri bir koku oluşuyor. Özellikle ilk seferde oluşan bu koku nedeniyle antibiyotik ve fitil verildi. Teşhis olarak mantar ve vajina ağzında erozyon yani tahribat teşhisi konuldu. Tedavi süresinden yaklaşık 6 ay sonra ilişki için ilk günler sıfır koku. Sonrasında yine ağır bir koku. Bu neden oluyor? Erkek organı vajina ağzını tahrip edip mikrop kapmasına mı neden oluyor fazla ilişki yüzünden?

Not: ıslaklıkta bir sorun yok, kondom kullanılmıyor.


 
erkek temiz mi? erkekten kapilan bir sey de olabilir. kadin florasini bozan bir suru sey erkekte belirti vermiyor. mesela mantar oldugu zaman gerekli tedaviyi hem erkegin hem kadinin uygulamasi gerekiyor.


  • robokot  (02.08.21 01:49:26) 
@robokot
İdrar testinde temiz çıktı fakat kişisel bakım eh işte. Çok özenli değil

  • neysene  (02.08.21 03:37:53) 
anladim. yani neden oldugunu anca kisinin jinekologu tespit etmeye calisabilir. bazi kadinlarda kronik mantar sorunu olabiliyor hic bir sey olmasina gerek yok vs. fazla iliski sonrasi tahris / mikro yirtiklar bir suru kiside oluyor, ille bir dengeler bozulacak anlamina gelmiyor. tam sebebini bulmasi ve kontrol altina almasi biraz zaman alabilen meseleler bunlar. doktora bir kac git gel gerekebilir yani.


  • robokot  (02.08.21 03:45:54) 
Kadın kişisi nişasta ve karbonhidrat tüketimini minimuma indirsin. Junk food tüketmesin. Probiyotik açısından kefir ve ev yoğurdu tüketsin. Özellikle vajinadaki flora ile ilgili probiyotik takviyeleri var eczanelerde, onları araştırsın. Sentetik iç çamaşırı kullanmasın. Mevcut pamuklu iç çamaşırlarını yüksek derecede topluca yıkayıp, ağlarını ütüledikten sonra kullanmaya başlasın. Bir süre dar tayt, pantolon vesaire giymesin.

edit: şekerli ürünleri de mümkün mertebe azaltsın.
  • Phoebe  (02.08.21 08:08:40 ~ 10:54:54) 
@Phoebe +1 bana da doktor mantarın var diyince inanamadım. o kadar çok titizim ki. günde üç defa iç çamaşırı değiştirdiğim bile oluyor. bana karbonhidratı azalt dedi tabi azaltabildim mi hayır maalesef


  • Hallegadola  (02.08.21 10:49:15) 
buna balayı hastalığı denir.

florası bozuluyor rahmin.
suçluluk duygusu var mı?
  • janderzel zartanyan  (02.08.21 13:14:24) 
@janderzel
Balayı sistiti başka bildiğim kadarıyla. İdrar yolu enfeksiyonu yok.

  • neysene  (02.08.21 13:49:00) 
ben sistitten bahsetmiyorum zaten. atıl kalmış vajinanın fazla hareket neticesinde florasının bozulmasından bahsediyorum.

ama temeldeki runahi nedene de bakmanızı öneririm.
sevgiyle
  • janderzel zartanyan  (04.08.21 16:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.