[]

Elektronik davul, yazılım, müzik vs

Sevgili duyuru,

Roland in bir davulu var, vdrums serisinden. Midi çıkışı USB ile.
Şimdi, istiyorum ki rahatça kayıt yapabileceğim basit bir orogram olsun, icabında YouTube dan kendi aldığı tracki bir kanala koysun üzerine benim çaldığım davulu ayrı kanala koysun ama basit olsun, Windows için olsun.
Var mıdır tavsiyeniz?

 
daw diye geçiyor, digital audio workstation

bu programların basit olanını görmedim, hepsi aynı mantıkla çalışıyor ama basit diyemem yani.

ayrıca midi kayıt mı yapacaksın, audio kayıt mı?

latency vb problem yaşamamak için asio 2.0 destekleyen ses kartı lazım.

bazı aletler, gitar bas processorlerinin / bazı dijital mixerlerin ses kartı özelliği de var. belki senin roland davulun da böyle bir özelliği vardır.

onun dışında bi kanala indirdiğin mp3 atıp, diğer kanala da senin davulu girersen kayıt yaparsın da audio kayısa dediğim gibi ses kartı lazım olabilir.

midi kaydedeceksen eğer, yine vst davul falan atayacaksan kanala yine asio 2.0lı kart lazım.
  • killerbee  (01.08.21 22:28:52 ~ 22:32:46) 
Reaper sonsuza kadar evaluate edebileceğiniz (yani beleş diyebileceğimiz) bir yazılımdır.

Bi track atayım midi kayıt yapayım ihtiyacınızı güzelce karşılar.

Presonus Studio One'un da bi kaç segment tier'leri var ve giriş seviyesi ücretsiz audio ve midi sınırsız kanal kullandırıyor ve midi edit yaptırıyor, audio export yaptırıyor işinizi görür.

Davulun sesini mi kaydetmek istiyorsunuz yoksa çaldığım midiye daw'dan bir davul atayım mı diyorsunuz bu arada tabi. En kötü ihtimal sizin davulu line in'den olabilecek en basit şekilde kaydedeceğimizi düşünelim. Windows'da ses kartı olmadığı için gecikme yaşayacaksınız parçaya eşlik ederken daw üzerinden değil direkt olarak davul üzerinden kendinizi monitör etmek isteyeceksiniz daha sonra kaydettiğiniz midi datayı tekrar davula çaldırarak onu kaydetmeniz gerekecek.

Davulun kendi ses modülünü midi sequancer ile kullanmak için de davulun menüsünden "local off" seçeneğini aktif etmeniz gerekecek bu arada her şey flam ile gelince delirmeyin.

Studio one büyük ölçüde keser ihtiyacınızı ama beleş sürümü 3. parti plugin desteklemiyor, davulu sample daw'dan atayım uğraşmadan diyecek olursanız satın almanız ya da terbiyesiz versiyonunu bulmanız gerekir.

Bi de latency'den delirip eninde sonunda bi harici ses kartı istemeniz çok olası zaten yoksa.

~Killerbee iyi bir noktaya değinmiş roland ses modülünde audio interface özelliği varsa tadından yenmez bakmak lazım.

~
Mesaj attım uzunca, fakat işin özü ihtiyacın var ama henüz bilmiyorsun :)
  • hedep  (01.08.21 22:32:35 ~ 22:53:10) 
ses kartı lazımsa elimde güzel bir presonus var. ssl'e geçtiğim için artık kullanmıyorum ortalama 2 ay kadar kullandım kutusunda duruyor, senkoptan almıştım faturalı

www.hepsiburada.com
  • killerbee  (01.08.21 22:37:17) 
Killerbee, su an buna ihtiyaç duymaya çok uzağım sanırım.

Cevaplar için çok teşekkürler.
  • kisa  (01.08.21 22:42:06) 
@hedep, davulun sesini kaydetmek istiyorum aslında.


  • kisa  (01.08.21 22:43:36) 
aslında ihtiyacın var ama farkında değilsin :)


  • killerbee  (01.08.21 22:52:08) 
:)))
Fark etmeye uzağım diyeyim o zaman:)
Demek istediğini anladım, inanıyorum da ama eksikliği görmeden tamamlarsam ne olduğunu anlayamam bir türlü
  • kisa  (01.08.21 23:03:12) 
bana kalırsa her ne olursa olsun daw dünyasına girin ve öğrenmeye başlayın.
benden midi klavye de almıştınız diye hatırlıyorum. yavaş yavaş tüm ekipmanları toparlarsınız.

davulla yaptığınız işlerden daha çok zevk alırsınız böylelikle.

burada killerbee, alperz, hedep, hem şişko hem deli, jeanluc, (bazen ben) gibi isimler bu konularda genel olarak yazan, cevaplayan insanlar. aklınızda olsun.
  • la traviata  (02.08.21 01:02:09) 
@la traviata, doğru almıştım.

Önce nasıl bir şeyler olduğunu öğreneyim peşine ihtiyacım olduğuna karar verirsem elbette girmek isterim ama mevcut durumda ilk olarak enstrümanı gelistirmem incelikli.

Çok teşekkürler
  • kisa  (02.08.21 01:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.