[]

Yeni ilişkiye başlanan kişinin sizi tüm çevresiyle tanıştırmak istemesi

Daha birkaç aylık bir ilişkiniz var ve birlikte olduğunuz kişi sizi ailesiyle, tüm akrabalarıyla ve tüm arkadaşlarıyla tanıştırmaya çalışıyor diyelim. Siz de onun yoğun isteği üzerine onun kardeşleri ve yakın birkaç arkadaşıyla tanışıyorsunuz.

Zaman geçtikçe o her hafta sizi birkaç arkadaşıyla ve akrabasıyla daha tanıştırmak istiyor, siz de bundan rahatsız olmaya başlıyorsunuz. İlişkiniz çok yeni ve bu tanışma işinin hem çok erken hem de işi ciddileştiren bir adım olduğunu düşünüyorsunuz.

Tanıştığınız herkes sizinle yakın bir ilişki kuruyor, bir anda kendinizi kocaman bir ailenin parçası olmuş bir halde buluyorsunuz ve bunlar pek alışkın olmadığınız durumlar.

Bunu birkaç kere fazla vurgulamadan dile getiriyorsunuz, ilişkinizin henüz yeni olduğunu ve diğer arkadaşlarıyla/akrabalarıyla ilerleyen zamanlarda tanışmak istediğinizi söylüyorsunuz.

Karşı taraf rahatsız olmanıza bir hayli kırılıyor, üzülüyor. Kendisi ailesine ve arkadaşlarına çok düşkün biri, sizin de hepsiyle onun kadar yakın olmanızı istiyor. Bahsi geçen aile üyeleri, akrabalar ve arkadaşların hepsi birbirleriyle çok yakın ve samimi bir ilişkiye sahip; birlikte olduğunuz kişi sizi de o çembere sokmaya çalışıyor.


Bu durumda ne yapardınız?

1- Kırılsa da bundan rahatsız olduğumu kesin bir şekilde söyler ve uzun bir süre kimseyle tanışmazdım.

2- Rahatsız olsam da tanışmaya devam ederdim, onlara uyum sağlayamaya çalışırdım.



*** Soru, bizzat benimle ilgili değil.

 
1
Buldum kaçırmayalım durumu var sanki, aile ile tanıştırayım ki Nasılsın.

Mini çakal.
  • neymis  (01.08.21 13:26:42) 
Ben 1i yapardım


  • mg3929  (01.08.21 13:28:07) 
@neymis Aslında bunu yapan kişi yapı olarak çok da ilişki insanı olan bir tip değil, hele evlilik lafı duyduğu an ortamdan kaçıyor. Uzun süredir yaşadığı ilk ciddi ilişki bu zaten. Bunların hepsi birleşince tavrı garip durabilir ama ailesine ve arkadaşlarına çok düşkün olmasına bağlıyoruz durumu.


  • vestasy  (01.08.21 13:31:54) 
Evlilik istemiyorsan o ilişkiyi açıkça bitir artık. Kaçış yok karar zamanı gelmiş


  • photo85  (01.08.21 13:57:54) 
1, vakti geldiğinde tanışmayı benim de istediğimi ama önce birbirimizi daha iyi tanımak için zamana ihtiyacım olduğunu falan söylerdim. ya da o kişiyi kırmayacak en uygun söylem neyse siz daha iyi tanıyorsunuz. ama rahatsız olduğumu söylerim ve tanışmam.


  • Mossy  (01.08.21 14:11:33) 
Valla birinin ailesine düşkün olması ile sevgilisini ailesiyle falan tanıştırmaya çalışması öyle birbirini tamamlayan şeyler değil. Aileye düşkün olmak demek aileye önem vermek ve onlarla vakit geçirmek istemek demektir, tüm sevgililerini ya da arkadaşlarını aile ile tanıştırmasına direkt yol açmaz.

Olsa olsa kişi eğer biraz pasif bir tipse yani arkadaşları, ailesi falan "arkadaşını bizimle ne zaman tanıştıracaksin" tarzında söylemlerle kişiyi buna bişekil zorluyorsa aileye düşkün olma ile bağlantı kurulabilir. Bu durumda da olay daha çok kişinin böyle pasif olması olmalı bence çünkü bu durum yarın öbür gün daha büyük sikintilara sebep olur. Üstüne bir de güzellikle olayı söyleyip üstüne saçma sapan trip yeniliyirsa sıkıntı büyük.

Diğer olasılıklar da kişinin ilişki tecrübesi falan pek olmadığı için ne yapacağını pek bilmemesi ya da karşı tarafı gerçekten hayatına dahil etmek istemesi olabilir. Tabii bunların da aileye düşkünlük ile alakası yok ya da doğrudan "aileye düşkün olduğu için öyle yorumladık" şeklinde olacak olaylar değil bence.
  • j r r tolkien hayrani  (01.08.21 14:23:43) 
cevabim 1.


  • batlegolas  (01.08.21 14:42:16) 
bu bir uyum sorunu iki tarafta da yanlis bir sey yok. bazi kisiler aileleriyle arkadaslariyla surekli beraberlerdir. bazilari ise misafir / misafirlik / kalabalik aile + arkadas ortamlari durumundan hoslanmazlar. tamamen kisilik / uyum ile alakali bir durum.

bu kisiyle iliskinin ilerlemesi / evlilik durumlarinda her haftasonu aile ziyaretleri, toplu arkadaslarla yapilan aktiviteler falan on planda olur. bol bol misafir gelir. kimi ciftlerin tam istedigi budur kimisi ise daha bireyselcidir kari koca beraber bir seyler yapalim ister. oburu aile der annemler der arkadaslarim der, her sey beraber yapilir. boyle bir hayat size uygun degilse uyumsuzsunuz demektir. uyum saglanir bir iki ama karakterinizde yoksa bir omur cekilmez. o size uyum saglamaya calissa o da haksizlik yani o da oyle bireysel takilarak mutlu degil. kisilik meselesi tamamen yani. kim uyum saglarsa saglasin bir yerden sonra patlar ozetle.
  • robokot  (01.08.21 15:27:55 ~ 15:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.