[]

Kablosuz HDMI Video Aktarıcı

Philips SWR8106B/93 Kablosuz 2.4G-5G WiFi 4K 60Hz HDMI Video Ses Ve Görüntü Aktarıcı

www.hepsiburada.com

Bu tip bir ürünü deneyen var mı? Kabloyla alınan verim bu üründen alınabilir mi?

Bir de, nasıl çalıştığını anlayamadım. TV'nin de WIFI'a mı bağlı olması gerek? (Sanırım anladım: TV, bu cihaz sayesinde ağa bağlanıyor ve bilgisayardan veya telefondan veriyi alıyor.)

Ek: Şu an yine bir Philips HDMI kablo kullanıyorum. Netflix izlerken görüntü 1080p'den 720p'ye düşüyor. Sayfayı yenileyince yeniden 1080p oluyor. (Veri aktarımındaki bir anlık sorun Netflix'în çözünürlüğü düşürmesine neden oluyor diye tahmin ediyorum.) Sorunun kaynağının kablo olduğunu düşündüğüm için yeni bir tane almaya karar verdim. Ama kablosuz bir çözüm daha doğru olabilir diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

 
Benzer bir urunu kullaniyorum. O urun de wifi'a baglaniyor. Ayni agda olan bilgisayarinizdan yayin yapabiliyorsunuz. 4K 60 hz destekliyor yaziyorsa zaten o verimi alirsiniz.


  • do you remember me  (01.08.21 00:05:09) 
Bu şu olaydı sanırım: www.teknoblog.com

Bazı cihazlar direkt görüntüyü alıyor ağa bağlanmadan. Bazıları da bir ağa ihtiyaç duyuyor. Farkını bilmiyorum birisi aydınlatırsa sevinirim. Tv'nin internete bağlanmasına gerek yok ama bu tarz bir araç kullandığınızda. Ona eminim.

Ama işte şöyle bir şeye şahit olduğumu hatırlıyorum, TV'de kablosuz ekran olabilme özelliği var, X telefon direkt görüntüyü aktarabiliyor. Y telefonu direkt aktaramıyor. Aynı ağ üzerinde görürse aktarabiliyor sadece. Yani görüntüyü aktaran cihazın donanım yetkinliği de önemli.

Bir de yine görüntüyü gönderecek cihazın bakalım 4k aktarma desteği var mı? Benim eski laptobum 720p aktarabiliyordu sadece.
  • ananiyimioguz  (01.08.21 00:12:30) 
Açıkçası ben pek inanmıyorum, 4K60 zaten imkansız. Çünkü 4k60 HDR olursa bile kablo desteklemiyordu vs.

Şöyle bir tablo var
i.imgur.com

Netflix vs. için zaten 1080p@30 veya 4k@30 olur sorun olmaması lazım ama modeminize bağlı. Son sorunuza cevap olarak da hayır bu cihazı ağa bağlıyorsunuz tv bunu düz hdmi olarak görüyor.
  • aguen  (01.08.21 02:00:41) 
@aguen bahsettigin limitler sıkıştırılmamış goruntu icin. bu tip cihazlar videoyu once encode edip hedefte decode ederek calisiyorlar (HDMI kablo aksine kayıplı yani). bu sekilde 4k 60hz mumkun. bu cihaz onu yapiyor mu bilmiyorum ama teknik bir limit yok demek istedigim sıkıştırma olduktan sonra bir kac megabitte taşınıyor wifi uzerinden bile.


  • robokot  (01.08.21 04:45:07 ~ 04:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.