[]

Mont beni

Kışı kuzey ülkelerinden birinde geçireceğim. Sıcaklık -20'ye kadar düşüyor şehirde. Mont bakıyorum ama hangisi uygun olur pek anlamıyorum.

www.spx.com.tr => Bu şekil tek layer'lı bir şey alıp içine polar mı giymeli? Yoksa...

www.atlaskamp.com => Bu tarz 3-in-1'ler sıcak tutar mı? Bu yeter dedi mağazadaki görevli ama emin olamadım. Bir tane polar üstüne ince bir shell var sadece, nasıl sıcak tutacak?

Aslında şehirde böyle outdoor montlarını giymeyi sevmiyorum. Üst spor kıyafet, montu çıkartıyorsun altında gömlek :/ Ama normal palto falan çok da sıcak tutmaz herhalde. Başka önerisi olan?

 
Jack Wolfskin, The North Face gibi markalar yerine Mammut öneririm. Outdoor'cuların iyi bildiği bir markadır. Ama TNF gibi piyasası olmadığı için pek tercih edilmez. İçi polarlı ya da ikisi bir arada montları oldukça iyi.


  • himmet dayi  (31.07.21 23:39:47) 
Biraz pahalı ama Wellensteyn olabilir. -5 derecede ince gömlekle üşütmüyor. Bence tasarımları da güzel. Outdoor havası yok. Ben her ortamda giyiyorum.


  • jazzabel  (31.07.21 23:59:06) 
Bence oradan al. Oranın havasına en uygun olan kıyafetler orada satılıyor. Mesela Stockholm’de bir mağazada montlar -10 -20 şeklinde başlayıp -60’a kadar gidiyordu. Pahalı olabilir ama daha sağlam ve oraya daha uygun olduğu tartışılmaz.


  • megalomaniac  (01.08.21 00:27:26) 
en iyi izolasyonu kaz tuyu yapar. gidip polyester, sentetik urunler almayin. gideceginiz yerdeki magazalardan alin uygun bir sey.


  • antikadimag  (01.08.21 00:54:56) 
Bence içe polar üste rüzgar kesen ince mont daha başarılı olacaktır. Eskişehir'de -20 kadar olmuyor kışın ama hava soğukken mont giyip -10 falan olduğunda polar+rüzgarlık şeklinde kullanıyorum ben de. Bir de rüzgar oluyorsa yüzünüz için de bir şey bakın felç geçirmemek için.


  • eatpraylaw  (01.08.21 01:05:13) 
megalomaniac +1. turkiye'de o sicakliga uygun adam akilli mont bulamazsin. gidecegin yere gittiginde butun magazalarda duydugun duymadigin bir suru markanin envai cesit modelini bulacaksin. butcene uygun olanini alirsin.


  • crucio  (01.08.21 01:51:19) 
-20'de ne yapacaksin? -20 oranin rekoru mu yoksa rutin gunduz sicakligi mi?

Oyle normal ofis insaniysan, sahada gezmeyeceksen kalin elyaf bir mont muhtemelen isini gorur.

Ondan daha sogukta parkayla nobet tutabiliyorsun.
Onemli olan sey mont degil iclik giymek, isiyi vucudundan uzaklastirmaman lazim.
Kaz tuyu falan fayda etmez iclik sart.
  • divit  (01.08.21 04:47:49 ~ 04:49:13) 
Marka önerileriniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz diğer outdoor markalarını biliyorum. Fakat markadan ziyade nasıl bir model almalıyım sorusuna cevap arıyorum ben.

Gideceğim yerden tabii ki alabilirim ama hem Türkiye'de bir tık daha ucuz, hem de sezonda olmamamız sebebiyle indirimler var. O yüzden gitmeden halletmek istiyorum.

Şehirde son 3 yılın sıcaklık grafiği şu şekil: i.hizliresim.com

Kullanım yeri genellikle şehir hayatında olacak. Ofise git gel, yemeğe çık vs... Arada ufak çaplı doğa gezileri olabilir tabii ki ama aldığım şey idare eder muhtemelen.
  • synesthesia  (01.08.21 10:54:43) 
Kaz tüyü mont + termal içlik, kuzeyde bütün kış yeterli gelmişti, Adidas'ınkini kullanmıştım. Bir de Decathlon'un şu montu kadar ısı izolasyonu olan bir monta denk gelmedim, ne malzeme kullanıldıysa tam bir performans/fiyat ürünü. Uygun fiyatlı yedek olarak düşünebilirsiniz : www.decathlon.com.tr


  • anthemis nobilis  (01.08.21 11:10:09) 
@anthemis

O decathlon montundan bende de var. Geçen sene yine başka bir kuzey şehrinde tüm kışı o mont + polar ile geçirdim ^_^

Ama o sene fazla soğuk olmadı, -7 en düşük. Bu kez biraz daha kuzeye gidiyorum.


Yorumlardan anladığım kadarıyla 3in1 de kaz tüyü mont da iş görür gibi.
  • synesthesia  (01.08.21 11:16:10 ~ 11:33:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.