[]

Yüksek Lisans mülakatında araştırma konusunu söylemesem?

Merhabalar,

Klinik psikoloji yüksek lisans mülakatına girerken, düşündüğüm tez konusunu söylemesem, sadece genel bir, şu şu konu hakkında çalışmak istiyorum desem nasıl olur?

Bana kalırsa araştırma konusunu detaylı bir şekilde vermek daha olumlu imtina bırakır gibi ama bu sefer de hocalar “peki bu konuyu hangi yöntemle çalışacaksın?” gibi bir soru yöneltirlerse, araştırma yöntemi hakkında kafam karışık, bunu belli edip açık vermek istemiyorum.

O yüzden şu iki seçenekten hangisi daha etkili olur?
1-şu başlıklar üzerine çalışmak istiyorum (bağımlılık ve aile)

2-şu konuyu çalışmak istiyorum (konuyu detaylı bir şekilde vermek gibi)

 
Bir öğrencinin zaten tez konusunun yöntemini yüksek lisans mülakatında belirlemiş olması çok zor. Hocaların hiç öyle bir beklentisi olmaz merak etme.

Beklentisi olmaz dediysem, sormaz demiyorum. Sorabilirler. "Peki metodunu düşündün mü, zor olmasın?" diyebilirler. Sen de dersin ki, "metodu kafamda henüz netleştiremedim, çünkü şunu ölçmek isterken yanlışlıkla bunu ölçmüş olmak istemiyorum." Ve bu süper bir cevap olur.

Ben hoca olsam tez konusunu kafasında düşünmüş bir öğrenciyi tercih ederdim.

Şimdi sana en kötü senaryolarda gelecek cevapları söyleyeyim:
1) İyi de bizim bölümde bunu çalışabileceğin bir hoca yok? Hepimizin alanları o konuyla ilgisiz?
2) Bu bahsettiğin tez konusu zaten 50 sene önce yapıldı, hiç mi okumadın?
3) Bu tez konusunu hiç aklın alıyor mu? Etik kurul onayını nasıl alacaksın?
  • vatanperver  (01.08.21 01:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.