[]

mukoza (bildiğin sümük) nasıl bir maddedir? besin değerleri nedir?

harbi çok merak ettim protein midir acaba :)




 
sümükteki en değerli madde, hastalık sırasında kırılıp, pasif hale getirilmiş virüs parçalarıdır ve bağışıklık kazanmaya faydası olan bir nevi aşıdır. bu nedenle burundan ağıza iner, bu nedenle çok memeli sümüğünü yalar. bebesinin sümüğü ağzına gitmesin diye çırpınarak burun silen anneler konuyu bir değerlendirsin. :)
geri kalanı dışarıdan gelen ve mukusa yapışan toz ve pisliktir. özü de senin kendi kendine oluşturduğun bir izolasyon sıvısıdır işte bu pislikler bünyeye girmesin diye. özel bir besin değeri olduğunu sanmıyorum.
tinyurl.com (sümük için viki linki)
  • kediebesi  (31.05.10 23:42:24 ~ 23:44:38) 
atkins diyeti yapıorum da karbonhidrat günde 20gr alıyorum onun için şeyettim :P evet komik hehe psikopata bağladım. tornak içi kirlerinde yoktur dimi? şaka şaka


  • neira  (31.05.10 23:44:50) 
"Ayrıca yenilmesinde yarar oldugu söylenilir. Sümüğün ağızdan gelen tipine balgam denir.Balgam sümüğün boğazda çoğalmasından ya da ciğerden gelen bir sümük türüdür."
tamam iyi bir şey yapıyormuşum

  • neira  (31.05.10 23:46:37) 
yani zaten boğazından geriye akar o sümük. çıkarıp yemene gerek yok. kilo yapıyosa sık sümkür geçer :P


  • kediebesi  (31.05.10 23:46:46) 
bildigin sumugun adi mukoza degil mukus.

mukoza agiz boslugu, burun boslugu, barsaklarin ic yuzu, soluk borusunun ic yuzu gibi mekanlari hali gibi kaplayan dokularin genel adi. ayrica bu dokularin salgiladigi siviya da genel olarak mukus deniyo.
  • compadrito  (31.05.10 23:47:50 ~ 23:49:01) 
ya peki sümük bilir arkadaşlar, ben kaç yıl bu sümüğün beyinde üretildiğini sanıyordum, dalga geçtiler sonra belen. nerden çıkıyor bu meret?


  • sanat guresi  (01.06.10 00:11:56) 
evet güzel soru :P meni nerden geliyor buna da cvp istiyorum nasıl ürüyor bunlar


  • neira  (01.06.10 00:12:51) 
işte compadrito dedi ya
mukoza dokusu üretiyor sümüğü ve diğer salgıları
ter bezi gibi düşün
er bezi gibi de düşünebilirsin :P
hani %60 ımız su ya işte o suyu değişik şekillerde beden dışına çıkarabiliyoruz misal gözyaşı. yani yoktan var olmuyor, zaten içinde var.
  • kediebesi  (01.06.10 00:22:28 ~ 00:23:23) 
onların gözyaşı bezlerinde sorun var.
mesela kimi insan da su ağlamaz da tuz kristali ağlar. hatta bu incecik kristaller göz pınarını yaraladığı için kan ağlar. hatta bir tür geyiğin çişi sade kristalden mamüldür, içinde su yoktur. bunu da david amcadan yeni öğrendim. neredeyse hiç su içmeden ve hiç sulu çiş yapmadan yaşayabiliyur bu mahluklar.
hah bu da sana cevap :)
  • kediebesi  (01.06.10 01:06:35 ~ 01:07:17) 
nedense meni nereden gelirin çok dolaylı cevabını veresim geldi :)

www.uludagsozluk.com&fpop=3

ilk 2 entry.
  • bykush  (01.06.10 14:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.