[]

Covid ve CRP Değeri İlişkisi

Selam.

Bir arkadaşım covid olduğunda hastanede yatarak tedavisini olmuştu. "CRP değerim sürekli yüksek çıkıyor, düşmeden çıkarmayacaklarmış beni" diyordu, düşünce çıkardılar.

Başka bir arkadaşım da geçenlerde semptom gösterip kan tahlili+PCR yaptırdığında pozitif çıktı, onun kan tahlilinde de CRP sınırın biraz üzerinde çıkmış. (7.9)

Ben şu an yakın temaslı konumundayım, PCR yaptırmadım, karantinadayım. Genel bir kan tahlili yaptırdım, tüm değerler normal, CRP de düşük çıktı (0.6).

Semptomsuz pozitif olabilme ihtimali olan biri olarak CRP değerimin düşük olması neyi ifade eder şu an acaba?

 
(doktor degilim, yillarin deneyimli hastasi olarak yaziyorum)

crp cok genel bir kan testidir, yuksekligi vucutta bir enfeksiyon ve/veya inflamasyon oldugunu gosterir, vucudun bir seye bagisiklik yaniti verdigini isaret eder.

kronik rahatsizliklarda hic dusmeyebilir de. yani ornegin romatizmasi olan bir hastada akut bir virutik/bakteriyel hastaligi, enfeksiyonu yoksa bile cok yuksek cikabilir. veya atiyorum ciddi bir yaranmada da vucut tamir moduna gectigi icin yukselebilir. kalp rahatsizliklarinda da cikabiliyor.

genel olarak crp nizin sifira yakin cikmasi vucudunuzda bir enfeksiyon/inflamasyon olmadigini "dusundurur."

veya virusu cok yeni aldiysaniz vucudunuzun henuz bir bagisiklik yaniti olusturmadigini da gosterebilir.

ancak hep denilir, saglikta hastalik yoktur, hasta vardir. belirli bir rahatsizliktan suphelenildiginde muayene, hastanin oykusu, varsa sikayetleri, kan degerleri, varsa diger tetkik sonuclari hep beraber degerlendirilir.
  • la lykia  (31.07.21 17:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.