[]

Yüzmek istiyorum

Herkese merhaba. 28 yaşındayım. Yüzme bilmiyorum. Tatile gidip mal gibi yüzenleri izliyorum, havuzun kenarına girip çıkıyorum serinlemek için. Eşim falan uğraşsa da güvenip kendimi bırakamıyorum. Hem elimi hem ayağımı kesmeye korkuyorum. Ya yere basacağım ya da bir yerden tutunacağım. 1.75 boyundayım 1.40’lık havuzda bile korkuyorum yani.
3-4 sene önce belediyenin kursuna gitmiştim ama orası da kalabalık olduğu için birebir ilgilenmiyorlar ve yine korkmuştum. 1 ayı bile tamamlamamıştım. Herkes boyun uzun, ayağın yere değiyor neden korkuyorsun diyor ama ben dengemi bir kere kaybedince kendimi toparlayıp ayağımı yere koyamıyorum, sorun bu.
Neyse çok uzattım, İstanbul anadolu yakasında birebir ders veren, kesin öğretirim diyen, gittiğiniz memnun kaldığınız bir yer var mı? Pandemi koşullarında gidilir mi bilmiyorum ama. Bir de fiyatlar hakkında bilginiz var mı? Kaç derste öğrenirim, ders başı ne kadardır gibi? Teşekkür ederim şimdiden. Bir sonraki sene ben de yüzmek istiyorum artık, sinirlerim bozuluyor.


 
  • amelie poulain  (31.07.21 12:56:15) 
ben de geçende buradan stil öğrenmek için sormuştum.
özel ders sizin durumlarda daha iyi olabilir en azından ilk etapta.
buradaki arkadaşın önerisinde 10 ders 1500 gibi bişeydi ama hocaya (prof sporcu durmadığı için) bayılmadım ama ben stil falan başka bi beklentideyim. düz yüzme için iyi bence.
ayrıca ufak bi özel ders aramasıyla ist.da daha iyi alternatifler çıkıyor ancak fiyatlar saat başı 250-300e çıkıyor.

çok fakirim diyorsanız da ibb'nin havuzlarında dersler var neredeyse bedava. sıra hemen gelmiyor gibi, adınızı yazalım sizi ararız diyorlar ama aşırı da geç değil, bi kaç haftada sıra geliyor. dersler grup dersleri

bi de korkmayın, bebeklere bile yüzerken bişey olmuyorsa size hiçbişey olmaz. bedeninizi dinleyin, sadece suda değil günlük hayatta da bedenine hakim, beden farkındalığı olan biri daha hızlı öğrenir.
  • rewlack  (31.07.21 15:11:16) 
yuzme bilmemekten ote su ile ilgili bir fobi var gibi sizde bence. yuzme bilmeyen sayisiz insan boylarini gecmeyen yerlerde rahat takilabiliyor. veya mesela deniz yatagi veya sosislerle boylarini gecen yerlerde bile takilabiliyorlar. yuzme bilmemek degil fobi olarak degerlendirip ona uygun bir hamle yapmak faydali olabilir. ayaklari yerden kesmekten korkarken yuzme ogrenmek pek mumkun olmayabilir.


  • robokot  (31.07.21 16:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.