[]

Yatırım için arsa

Bir tanıdık emlakçı var, aile dostumuz diyebilirim. Çanakkale'de arsa satıyor genelde. Ona arsa sordum elimde çok var ama sana yarayacak iki tane var dedi, villa imarlı arsa. iki sorum var, Çanakkale civarında yatırımlik arsa alınır mı? Villa imarlı arsa dediğimiz şey tam olarak nedir? Yüzde on, yüzde kırk imar gibi şeyleri biliyorum ama villa imarlı nedir bilmiyorum?

Para elime 4 ay sonra geçecek bu arada


 
imar çeşitleri farklı farklıdır.Bina imarı, ticari imar vs vs . Villa imarlı olması iyi bir şey ama imar oranına bakmak lazım 400 metre yerde %10 imarlı olursa, çok bir işe yaramaz imarın artmasını beklersin


  • ayağiniza gelen overlokçu  (30.07.21 11:24:44) 
Villa imarından kastı H:6,5 metredir.

%25 den fazlaysa bişeyler yapılabilir, tabi ki arsa 400-500 metreden aşağı olmamalı. Ama en önemli etken konumu, etrafında yapılaşma var mı? Şehirleşme var mı? Başka villalar yapılmış mı?

Yoksa şehirden uzak bir arsanın villa imarı olmasının bir önemi yok.
  • John Bloor  (30.07.21 11:41:36) 
canakkaleden arsa alinir mi bilmiyorum ama bilmedigin herhangi bir seye seye yatirim yapilmaz demek istedim.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (30.07.21 12:28:30) 
Hocam bilen birine danışarak bilmediğim konularda, para kazandım. Haklısınız genel olarak ama bu ev, arsa olayları çok karmaşık konular değil bence, para elime geçene kadar biraz araştırma yapıp alacağım arsa. Ev alacak kadar çok değil çünkü para.


  • Fusha  (30.07.21 12:32:53) 
Ben de bilmediğim bölgeden arsa almam. Yaşadığın, tecrübe ettiğin bir yerden almak lazım. Şehir hangi yönde genişliyor vs bunların güncel halini bilmek ve ileriye yönelik öngörü sahibi olmak lazım. Ben olsam şu an yapacağım yatırımı arsadan çok teknolojik gelişmelere yaparım, ki öyle yapıyorum. Elektrikli araçların hayatımızda büyük yer edinmesi çok yakın mesela. Bunu sadece bir fikir olarak söylüyorum, tavsiye vermek amaçlı değil. Bu şekilde örneğin önümüzdeki 10 yıl içinde hangi sektör çok gelişir, atak yapar bunun cevabı hakkında bir öngörün, fikrin varsa buna yönelik paranı yatırıp unutman daha iyi olabilir.


  • mg3929  (30.07.21 12:34:49) 
Hocam çeşitli yerlerde mutlaka böyle yerler vardır. Eğer böyle bir yer ariyorsan sana güzel bir önerim var. Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hocaköy barajı yapılacak yakın bir zamanda. Kendin araştır bak hatta ekapa girdiğinde görürsün barajın yapılacağını. Gülbahçe mahallesi nin baraja bakan güzel yerleri var. Dönümü 150k 200k gibi rakamlarda ama baraj yapıldıktan sonra orası nasıl olur. Allah bilir.


  • opitseri  (30.07.21 12:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.