[]

Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile ilgili şunlar doğru mu?

Sb




 
Kapasite konusunda boeing 747'nin 74 ton su taşıyabildiğini öğrendim.

Cumhurbaşkanımızın itibarından tasarruf etmemek için kullandığı uçaklardan sadece birinin yangınlara müdahale amacıyla kullanılan versiyonu...

Şu raporun sonunda kapasitelerle ilgili yalan söylenmiş olduğunu görebilirsiniz. Yangınla mücadelede kullanılan hava araçlarının kapasitelerini vermişler. www.fs.usda.gov

Yine başka bir dergiden okuduğum kadarıyla evet engebeli araziler için helikopterler gerekli ama bu çaptaki bir yangın için çok büyük kapasiteli uçaklara da ihtiyaç var.
  • armagan abanuz  (30.07.21 08:06:16 ~ 08:14:57) 
içinde doğruların da yanlışların da bir arada verildiği çarpıtılmış cevaplar bunlar

madem helikopterler yeterli ve iş görüyor ruslardan neden 3 adet uçak kiralandı :)
  • grimavi  (30.07.21 08:34:30 ~ 08:35:32) 
teyit org'un konu ile ilgili inanılmaz detaylı ve belgeli yazısı var. bu işlerin özel şirketlere kiralanması vs. ile ilgili genel olarak.

ben işin; uçak şöyleymiş, helikopter böyleymiş tarafından ziyade, her sene ama her sene yazları ülkenin 4 köşesinde cayır cayır orman yanan bir ülkede hadi yazıda dediği kadar helikopter olsun gerçekten sonuç bu mu olurdu onu düşünüyorum. kursanıza kardeşim bütün sahile hiç olmazsa bir kaç tane sadece bu iş için yapılmış pistler. her yer deniz, hani gölet yapmışmış ormana? nerede acaba? ya da içinde su var mı? bu büyüklükte yanan ormanın göletine su almaya girebilir misin?

niye 36 tane helikopterin var mesela? neden 50 değil, 100 değil. paran mı yoktu? personel mi bulamadın, yetiştiremedin? sadece 3 ay ihtiyaç duyarız duymayız, kalan zamanda ödenen paralara mı yazık dediniz?

kim yardım edecek o insanlara? ben söyliyim, bağış kampanyaları olacak, yine sen ben yardım edeceğiz. sonra peşinden bakarız artık ne kadarı gerçek yerine ulaştı.

hee izmir depreminde de herkese yardım ediyorlardı, ettiler mi? bilenlere sorabilirsiniz.

yazının linki

teyit.org

o uçaklar kiralanan özel şirketler kimlere ait, ihaleler verilen şirketler kimlere ait bakmadım. yemedi bakmak.
  • ofelia  (30.07.21 09:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.