[]

Terapinin İyi Gittiğini Anlamak / Aynı Anda Birden Fazla Terapist

Selamlar,

Terapinin iyi gittiğini anlamak için yaklaşık kaç seans gerekir?
Terapinin iyi gittiği nasıl anlaşılır?
Aynı anda birden fazla terapistle çalışmanın faydası ve zararı nedir?
"Doğru" terapisti bulana kadar birden fazla terapisti birkaç seans denemek makul mü?

Cevabını merak ettiğim sorular.

Teşekkürler.

Ek: Bir Google araması yapıp bulduklarımı okumaya başladım. Mesela: www.betterhelp.com

 
+ Terapinin iyi gittiğini anlamak için yaklaşık kaç seans gerekir?
- Bende sanırım en az 6 ay. Hatta belki de daha fazla. 7 senedir gidiyorum çünkü.

+ Terapinin iyi gittiği nasıl anlaşılır?
- İyi gittiğini nasıl anladım bilmiyorum. Kişiden kişiye değişir.

+ "Doğru" terapisti bulana kadar birden fazla terapisti birkaç seans denemek makul mü?
- Bana pek makul gelmedi. İlk soruda 6 ay dedim. Üç beş seans ile anlaşılabilecek bir durum değil.

+ Aynı anda birden fazla terapistle çalışmanın faydası ve zararı nedir?
- Bir, masraf olacak fazlasıyla ücretsiz bulmadığınız sürece. Terapistlerin verdiklerini hangi ara uygulayacaksınız iki. Üç, ister istemez terapistlerin söyledikleri ayrı ayrı olacak, bunu onu dedi, ama öbürü şunu demedi neden dedi, demedi olacak. Dört, muhtemelen terapistler her hafta gelmenizi isteyecek ve çakışma ihtimali epey bir fazla.
  • put it in your appropriate place  (29.07.21 23:22:58) 
ilk iki sorunuzun formüle edilebilecek bir yanıtı yok ki. örnek veriyorum siz sosyal fobi için gidiyorsunuzdur, bir diğer insan tecavüze uğradığı için gidiyordur. hatta aynı nedenle giden insanlar arasında bile bu sorunu ne kadar zamandır yaşadığından tutun da daha önce terapiye gidip gitmediğine kadar zibilyon tane parametre var sonucu değiştirebilecek.

üçüncü sorunuzu bence zaten gittiğiniz terapistle konuşmalısınız ki güven inşa etmeyi yeniden değerlendirsin.

doğru terapist tanımınızı bilmiyoruz ki? bazı kişiler her anlattığı onaylansın, terapist onunla vah vah tüh tüh etsin istiyor, bazıları yol göstersin, bazıları daha bilimsel yaklaşsın. doğru terapist kime göre neye göre?
  • Phoebe  (29.07.21 23:32:46) 
bazen ilk seansta bile uyuşmadığınızı anlarsınız terapistle. bazen biraz zaman gerekir. işe yaramamasının sebebi danışan mı terapist mi yoksa başka bir şey mi bu da seansta konuşulur ona göre karar verilir genellikle. ama ilk seansta da bundan bir halt olmaz diyebilirsiniz terapiste. kardeşimin gittiğii bir terapist öyleydi. 3. seansta bıraktı, terapist kendi düşüncelerini ve yaşayışını push etmeye çalışıp kardeşimi aşağıladı neredeyse. böyle tipler ilk seansta bile anlaşılır. ama her şey terapist odaklı değil bence. neden işe yaramıyor tek taraflı bir soru değil çünkü.

aynı anda değil farklı zamanlarda denenmeli. bu özel bir ilişki inşası bence. aynı anda iki anneyle bağlanma kurmak ne kadar zorsa terapistle de kurmak öyle zor ve özel. ayrı zamanlarda olmalı bence.
  • ruh i tibbiye  (30.07.21 12:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.