[]

Aşırı beyaz tenliler, güneşten nasıl korunuyorsunuz?

Denize sadece akşamları girebilmek kaderimiz mi bizim? En yüksek koruyuculuğa sahip en kaliteli güneş kremlerinin bile işe yaramadığını düşünüyorum artık.




 
Gunes kremi, semsiye altinda oturmak, gunes kremi yenilemek, oglen 11-14 arasi denize gitmemek.
Ozellikle omuz vs 3-4 kat surmek

  • kuehles blondes  (29.07.21 13:22:21) 
öyle bir derdim olmadı da aklıma geldi okurken; hani çok anladığımdan değil de, yaz başında solaryuma gidip kontrollü bir şekilde 1-2 ton bronzlaşsanız rahat etmez misiniz?


  • not sure if serious  (29.07.21 13:35:33) 
Aşırı siyah tenli de olsanız öğlen güneşe çıkmamak lazım. Sabah ya da akşam üzeri 3-4'ten sonra dışarı çıkmak/denize girmek, sürekli tekrarlanan güneş kremi, şemsiye, otururken ince ve açık renkli pareo gibi bir şeyle omuzları kolları kapatmak da faydalı oluyor.

Solaryuma girmek güneşin zararlarını azaltmıyor ne yazık ki :)
  • kobuzchu kiz  (29.07.21 13:45:03) 
ben değil ama annem:
tişört, şapka, şort valla kadın nerdeyse haşemayla girecek denize. Yoksa su topluyo cildi

  • lcha  (29.07.21 14:10:16) 
güneşin zararlı etkileri siyahilere de var, benim önerim daha çok güneş yanığının önüne geçip, rahat rahat denize girebilmek için


  • not sure if serious  (29.07.21 16:13:52) 
Eşim bembeyaz tenli bir insan. Evin içinde yansıyan güneşten bile kızaran bi tip. Ama güneşlenmesine rağmen sürekli nivea 50+ kullanarak o kızarmayı engelleyebiliyor. Ancak öyle bi kere sürüp bırakma gibi değil, 1-2 saatte bir ve her suya girdiğinde yeniliyor. Bunun sonucu olarak 4-5 günde bir yeni nivea 50+ güneş kremini bitiriyor ve sürekli alıyoruz kendisine.


  • roket adam  (29.07.21 16:14:45 ~ 16:18:45) 
guneslenmeyi sevmem, zaten sadece zararli bir sey. gunes altinda yatmak inanilmaz rahatsizlik verici bir sey benim icin. yani "guneslenmiyorum".

onun disinda 2-3 saatte bir gunes kremi suruyorsun bir sey olmuyor yani. tatile gittiysen 2-3 gun hafif kizarik aci (maalesef, ama herkese oluyor?) ondan sonra pek sıkıntı cekmiyorum acikcasi.
  • robokot  (29.07.21 16:17:08 ~ 16:17:36) 
tshrt çıkarmayarak


  • jamswety  (29.07.21 17:53:39) 
Bir cok insan surmesi gereken gunes kreminden cok daha az miktarda gunes kremi suruyor. Genel olarak gunes kreminin kalitelisi ile ucuzu arasinda bir fark yok. Mesele yeteri kadar surmek ve tekrar tekrar surmek.
"4-5 günde bir yeni nivea 50+ güneş kremini bitiriyor" yazilmis yukarida. Gercekten de gunes kremi (boyutuna bagli olarak) en fazla bir ayda bitmiyorsa yanlis kullaniliyor.

  • hot potato  (29.07.21 18:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.