[]

tesisat

Geçenlerde banyodaki musluk bataryası kırıldığı için değiştirdim. Sonra tuvaletteki ana vanayı da değiştirdim. Ancak şu an banyodaki vanalardan birinden su damlıyor. Ana vanayı tam kapatınca damlamıyor. Bir de 2-3 gün sonra mutfaktaki musluktan da az su gelmeye başladı. Neden olabilir? Ben çözebilir miyim? Usta çağırmak istemiyorum. Pek güvenmiyorum çünkü.




 
ana vanayı kapatınca damlamamasının nedeni tesisattaki basıncı kesiyor olmanız. sızıntı belli bir basıncın üstünde başlıyor muhtemelen.


ilk ihtimal bataryanın conta ve kartuşunun değişmesi ihtiyacı.
www.youtube.com

normalde kapalı bir bataryadan su sızmaması gerek. bir ihtimal, şebeke basıncının çok yüksek olması. musluğu açtığınızda su aşırı basınçlı mı geliyor yoksa normal mi? çok basınçlı olduğunu düşünüyorsanız ana vana sonrasına basınç regülatörü eklenebilir. bu sayede basınç yüksekse bunu düşürebilirsiniz.
  • sttc  (29.07.21 11:55:35) 
yok normalde bir sıkıntı yoktu. 1-2 hafta önce banyo bataryası kırıldı onu ve tuvaletteki ana vanayı değiştirdim. banyo bataryasında sorun yoktur sanırım yei çünkü. değiştirdikten sonra batarya değil ama banyodaki başka bir vanadan su damlamaya başladı. 2-3 gün sonra da mutfaktaki musluktan su az gelmeye başladı.


  • nick bulamadim  (29.07.21 12:00:16) 
vanaları tesisat teflonuyla sardın mı


  • bir soru sorcam  (29.07.21 12:17:56) 
hayır hem vanayı hem bataryayı sarmadım. ancak bataryanın teflon sarılan yerini çıkarmadım. eski bataryanınki duruyor. ana vanayı aldığım yerde sarmana gerek yok dedi.


  • nick bulamadim  (29.07.21 12:32:59) 
çok eskiyse erkek olan tarafı yeniden sarman gerekir başka kaçırabileceği yer yok
conta da aynı şekilde

mutfak musluğunun da filtresini çıkartıp takabilirsin pislik gelmiş olabilir
  • bir soru sorcam  (29.07.21 12:37:55) 
bi de bi tüyo. eğer bağlantı noktasında bi tarafta (erkek veya dişi) conta varsa o bağlantıya teflon sarılmasına gerek yoktur.


  • sttc  (29.07.21 18:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.