[]

Boş eve gelen elektrik faturası

En son charles mcgill gibi baltayla dalıcam duvarlara.

Babam yazlıkta, ev boş ve en önemlisi evin elektrikleri kapalı. Bütün sigortalar atık ulan. Yine 4 lira fatura gelmiş. Ha sıfır tüketime dağıtım bedeli, bilmemne bedeli desen o da değil, sayaç yazıyor, rakam ufak ufak değişiyor.

Sigortası kapalı evde elektriği ne tüketiyor olabilir?

 
elektronik sayaclardan mi? sayac belki kendi cekiyordur diycem ama 4 lira gene fazla onun icin sanki.


  • robokot  (28.07.21 22:57:15) 
Sayacın kendi tüketimi de faturaya dahilse olabilir çünkü sadece 7 wat çektiğinde ayda 4 TL yapar.


  • mikro patlama  (28.07.21 23:39:47) 
Elektrikten anlıyorsanız multimetre ile kapalı sigortalardaki akım değerlerine bakabilrisiniz. Anlamıyorsanız elektrikçi çağırın :)


  • th3sus  (29.07.21 01:27:43) 
Sayaç gerilim altında boşta ilerliyor olabilir, eski sayaclarda görüyoruz. Fotosunu atarsan kronik arızaya yatkın model mi söylerim


  • hasmetizm 2046  (29.07.21 07:57:55) 
şu anda ben de yazlıktayım fotoğraf atamam ama sayaç yeni model elektronik sayaç, mekanik değil.

en mantıklısı sayacın kendi tükettiği elektrik olabileceği. döndüğümde sayaca giren ana sigortayı kapatıp deneyeceğim.
  • kibritsuyu  (02.08.21 21:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.