[]

Üniversite sınavına nasıl bir tempoyla çalıştınız? Sonuç ne oldu?

Telefonla ilişiğinizi kestiniz mi mesela? İnsanlarla ilişkilerinizi minimize ettiniz mi? Bir çeşit bitkisel hayata girdiniz mi?

Sadece bu sene için sormuyorum. 10 yıl önce de olabilir.


 
Saka maka 18 sene olmus... O zamanlar telefonla sadece SMS ve konusma yapiliyordu o yuzden simdiki sorunlar yoktu :) Yine de arkadaslarla mesajlasmayi minimuma indirmistim. sinavdan onceki 1,5-2 sene gibi bir aralikta, bitkisel hayat demeyelim ama cok yakin arkadaslarla haftada en fazla 2-3 kez birkac saatlik gorusmeler disinda pek sosyallesmedim. Sonuc olarak da iyi bir universitede bilgisayar muhendisligi kazandim, bence harcadigim efora gore makul bir sonuctu.


  • vudin  (28.07.21 17:13:34) 
Lisedeyken çok kasmadım ama yine de çalışmıştım. Okul ve dershane zaten yeterince yorucuydu. Bir yıl kendim hazırlanmıştım dershaneye gitmeden. Bayağı iyi çalışmıştım. Bilgisayarı açmıyordum bile. Zaten o dönemde Android telefonlar yoktu. Dikkat dağıtan bir şey yoktu. Makine mühendisliği kazandım, bitirdim.

Bu yıl da ilk defa dil alanından girdim. Ortalama bir sonuç geldi. Ders gibi çalışmadım ama İngilizceye zaman ayırdım.
  • dissendium  (28.07.21 17:50:19 ~ 17:51:24) 
10 sene önce giren çok değil mi ya diye düşünüp sonra aradan 8 yıl geçtiğini fark etmem...

istediğim okul olmadı ama aşırı kastım desem yalan olur. tercümanlık mezunuyum yani sınava dilden hazırlandım. sabah okula gidip oradan dersaneye gidiyor, dersane çıkışı da 1 2 saat de olsa arkadaşlarımla takılıyordum mutlaka. bir de üstüne eve gidip o zamanın bağımlılık yaratan oyunu criminal case'i oynuyordum en son bir iki bölüm dizi izleyip yatıyordum asjdkflsd şu an düşünüyorum nereden geliyordu bu enerji diye. gençliktenmiş meğer.

telefonla ilişkimi pek kesmedim ama o zaman android yeni parlarken çok da bir işlevi olmayan bir telefonum ve az arkadaşım vardı, telefonun çok bir hükmü yoktu yani. ama facebook'a girmeyi bırakmıştım çünkü bahsettiğim oyun her gün girmeyi gerektiriyordu ve yorgunluktan giremiyordum, çok vakit alıyordu falan.

bizim girdiğimiz zamanda ygs-lys vardı. ygs beklediğimden kötü geçince biraz moralim bozulsa da artık sadece dile odaklanmam gerektiği için o sınav aradan çıktıktan sonra rahat geçirmiştim. istanbul'da okumak istiyordum bölümü, puan olarak aynıydı fakat küsüratla kaçırdım. muhtemelen bir soru fazla çözsem olacaktı. ama izmir'e geldikten 6 ay sonra allahtan istanbul olmamış diye şükretmeye başladım.
  • amugochi  (28.07.21 18:06:18) 
Çok fazla uzaklastim sayilmaz sosyal medya ve telefondan ama her gün sabahtan ise gider gibi kutuphaneye gidip video dershaneden konulara calisiyor, notlar çıkartıyor ve soru cozuyordum. Aylarca bu tempoda gittim son 2 ay da deneme cozmeye ayirdim. Evde calisamiyordum ama herkesin calistigi bir yerde calismak beni motive ediyor. Kimisi de kutuphane sevmez mesela.

Neyse oraya gidince telefonu sessize alip cantama atiyordum, sadece molalarda bakiyordum. Yanimda durunce el gidiyordu çünkü. Bu dedigim 5 sene öncesi.
  • ananiyimioguz  (28.07.21 18:34:22) 
10 yıl önce haftaiçi olmuştum, baya rahat geçirdim 2. seneyi ilk seneye göre. Hiç kasmadım, arkadaşlarımla da görüştüm, Oyun da oynadım, kitap da okudum. Sadece baya düzenli çalıştım, ama hemen hemen her gün çalıştım.

Sonuç ilk bine girdim.
  • noluyo yaa  (28.07.21 18:50:28) 
Bundan 9 sene önceydi, sıralama hedefim 65000di, 65299.cu olmuştum :D
ilk 10bine giren arkadaşlar bambaşka bir seviyeydi ama ben mesela önce hedeflerimi belirlemiştim, evet gün 8 saat çalışarak ilk 10 bin kapasitem olduğunu düşünsem de böyle bir şey yapmayacağımı bildiğim için daha gerçekçi yollardan gitmiştim.
Mesela etrafımda vardı mesela matematiğin türev gibi zor konularına da çalışıp 100bininci falan oluyorlardı :D Hiç ama hiç çalışmadım, Türev nedir bilmem, anlamamış ve zor gelmişti o yüzden hiç türev sorusu çözeceğim diye zorlamamıştım. Sadece yapabileceğim konulara çalışmıştım, yani mevzu yapılabilene çalışmakla başlamaktan geçiyor bence.
O dönemde 50 matematikte 16 doğru 1 yanlış, geometride 30 soruda 15 doğru 0 yanlış yapmıştım, yanlışlarımın az olmasına özen göstermiştim, bilmediğim anlayamayacağım konuyu çalışıp sınavda sorusunu çözmeye çalışsam muhtemelen yanlış yapardım hiç çalışmayıp pas geçerek hedefimi tutturdum.

Hedeflerin ilk 10 bin ise ve zeki akıllı isen bitkisel hayata girmeden rahatça gerçekleştirebilirsin bence ama yapamıyorsan yapamıyorsundur bazı yerde de o zaman yapabildiklerinin pratiğine yönel derim ben. bitkisel hayata girmek çok zor değil, iş hayatına atılınca anlarsınız :D
  • atom karincanin torunu  (28.07.21 19:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.