[]

amerikaya giriş meselesi

selamlar.gelecek ay amerikaya gidiyorum.hem valiz hazırlama konusunda hem de gümrükle ilgili sorularım var.
1.tırnak makası,diş macunu,ağrı kesici gibi şeyleri valizimde taşıyabilir miyim?
2.gümrükteki görevliler gerçekten cüzdanımızdaki paraya bakıyor mu?
3.her şey tamam olmasına rağmen ülkeye girişimin kabul edilmemesi mümkün olabilir mi?
saolun!

 
valizi kargo kısmına vereceksen taşırsın.
hiç başıma gelmedi ama belli bir miktardan fazla döviz sokma yasağı olabiliyor.
zannetmem, ama sağı solu belli olmaz amerikalının. havalimanında olay çıkarırsın, geri yollarlar mesela.
  • kediebesi  (31.05.10 20:34:42 ~ 20:46:54) 
nakit olarak toplam (dolar, tl, euro, vs) en fazla 10000 dolar goturebilirsin yaninda.


  • murdoc  (31.05.10 21:00:43) 
bitki hayvan ve yiyecek sokmak yasak.
polis kopekleri valizleri kokluyor ve misal pastirma getirmis olanlari enseliyorlar. enseleyip iceri atmiyolar ama basina bela almis oluyosun, elini kolunu salliyarak girememis oluyosun. isin bissuru uzuyo. anlamsiz ve gereksiz bas agrisi yani. kavanozun icinde marketten satin alinmis gibi yiyeceklere bi sey demiyolar bildigim kadariyla.

cok cok ekstrem durumlarda valizi actirip aratabiliyolar. binde bir diyelim. boyle bi durumda ilac bulurlarsa, recetesini sorabilirler, sen de "These are not prescription drugs, these are OTC pain killers" (over the counter veya recetesiz agri kesici manasinda) dersen, "Ha peki" derler.

tirnak makasidir, dis macunudur, beraberinde kabine sokmayacagin valizde bulunmasinda problem olmaz. yani carry-on tabir ettikleri cek cek veya sirt cantanda bu tur seyler tasima. check-in sirasinda ucagin bagajina yuklenmek uzere verecegin valizde tasi.

girerken 10 bin dolara kadar nakit sokma hakkinizin oldugu ve bunun uzerindeki parayi beyan etmeniz gerektigine dair ucakta bir form doldurtacaklar. bu forma ucus numarasi, pasaport numarasi ve kalacagin yerin adresini yazman gerekecegi icin, bunlar ucakta kolay erisebilecegin bi yerde durursa ve bi de iyi yazan kalemin olursa, pek sugar olur.
yaninda sunu getirdin mi, bunu getirdin mi, ciftlige gittin mi (yani hastalik tasima ihtimalin var mi?) turunden sorulara no, no diye tik atip, beraberinde getirdigin hediyelik esyanin degerini de sifir dolar, 50 dolar neyse ne yazarsan artik, verirsin bu formlari. (bu formlari sana sorular sorup, fotografini cekip, hayvani bi sekilde pasaportuna damga basan herife degil, oradan gectikten sonra ayri bi herif var ona verecen)

ben simdiye kadar kimsenin uzerini veya cuzdanini aradiklarini gormedim duymadim. farzet 20 bin dolar nakit tasiyor olsaydim, girerdim.

sana neden geldigine dair sorular soracaklar. business travel dersen, onunla ilgili sorular sorabilirler. nadiren kartvizitini sorduklari oluyor. ben bi kere cebimde kartvizitimi bulup gosterememistim ve valizlerimi actirmisti aranmasi icin. actirdi da nooldu? bi sey olmadi, gene girdim. gezmeye gidiyosan da arkadasimi ziyarete geldim, turist olarak geldim filan gibi siradan cevaplar ver. dogrusu neyse. espri yapma, ciddi ol, guleryuzlu ol, abartili bi hareket yapma. ingilizcen yeterli degilse hic dert etme. herifin karsisina gunde en az bin kisi geliyo ingilizce bilmeyen.

her sey tamam olmasina ragmen ulkeye girememen icin cok ekstrem bir durum olmasi lazim. onun olmayacagini var sayarak icini rahat tut derim. seni pasaport kontrol sirasina sokacak zenci karinin talimatlarina harfiyen uy. kuyrukta beklerken, annemgili bi arayim da salimen geldigimi haber vereyim filan diyip cep telefonuna davranma ve karidan firca yeme. disari cikana kadar telefon yasagi var. gectikten sonra "bu muymus lan? kolaymis" diyeceksin.

haa bi de muhtemelen biliyosundur ama fotografini cekecekler, kameraya bak diyecek mesela, orada da sasirma, ne ulan simdi bu? diye.

bi de bi keresinde yanimda gitar tasiyodum, gitarin tellerinde uyusturucu kalintisi aradilar. nasi ama?

SAKIN ola ki girilmesi yasak bolgelere girmeye kalkma. Bu yilbasi, hiyarin biri sevgilisini son bi defa gorebilmek ugruna bi yerlerden atladi, girmemesi gereken bi yere girdi Newark havalimaninda ve butun ucuslari 6 saat sureyle durdurup herifin pesine dustuler. Sonunda guvenlik kameralarindan yakaladilar, bi kac gun sonra. Yilbasi icin seyahat edenler perisan oldu. Sirketler milyonlarca dolar zarar etti. Herif 500 dolar ceza ve bir ay hapis yedi ama bu kadar buyuk zarara bu kadar az bi cezayla yirtmasinin adaletsiz oldugu gerekcesiyle simdi o tur hiyarliklara cok daha agir ceza verecek bir yasal duzenlemeye gidiyolar. Aldigin talimatlara uy ve uslu dur.
  • compadrito  (31.05.10 21:23:47 ~ 21:50:20) 
tırnak makası sokmuyorlar diş macununu da hava alanındaki kilitli poşetler yardımıyla koyabilirsiniz. havaalanında prosedürlerle ilgili resimler var türkiyeden çıkarken atatürk havaalanında.


  • buffy de vampir sayilir  (31.05.10 21:44:23) 
ben de soru sahibi arkadaştan af dileyerek ufak bir soru sormak istiyorum;

amerika'dan yurda dönüşte, yanımızda 2 taneden fazla laptop veya telefon vs. getirebiliyor muyuz? Bunun sınırlaması, yada vergilendirmesi nedir?

kusura bakmayınız.
teşekkürler.
  • 0dy  (31.05.10 21:49:31) 
laptop meselesini sormuştum ben de çevreme.2 taneyi sorun etmezler.


  • böhü  (31.05.10 22:11:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.