[]

Mülteci sorunu

Sizce bu işin sonu nereye varacak? İstanbulda girmedikleri mahalle kalmadı, her yer Arap her yer orta doğu. Nereye gidiyor sizce bu işin sonu, bizi neler bekliyor önümüzdeki senelerde?




 
işin sonu diye bir şey yok giren kolay kolay çıkmaz geri gönderilmez, türkiyenin demografisi değiştirildi ve zamanla adapte olur halk.


  • nahtoderfahrung  (28.07.21 13:59:23) 
Bu kadarla kalsa iyi ama daha gelen olacak gibi. Bence Afgan sayısı suriyelilerden daha fazla olacak


  • OrangeYellow  (28.07.21 14:01:09) 
Uzun vadede sonu türkiyenin tampon bölge olması. Siyasi olmasa bile ekolojik olarak afrika toprakları gittikçe yaşanmaz hale geliyor.


  • zimbirik  (28.07.21 14:02:45) 
nufus 120-130 milyon olacak uzgunum ama boyle. ne afgani ne suriyelisini hicbirini durduramazlar cunku kabul edilse de edilmese de ekonomi onlar sayesinde donuyor. geri yollama isi vs hikayesi siz bence iyisi mi yavas yavas bu aci gercegi kabul edil ve ona gore plan yapip hareket edin.


  • turbo sadık  (28.07.21 14:09:09) 
Kıçında donu olmayan adamla ekonomi nasıl dönüyor onu merak ediyorum. Konu ucuz işgücü değil bence.Pandemi bitip de erken seçim olursa en azından akış durur diye düşünüyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (28.07.21 14:48:11) 
mecbur beraber yaşayacağız. Geri gitme ihtimalleri yok, artık Ortadoğu coğrafyası yunanistandan itibaren başlıyor.

Gelelim uzun vadede ne olacağına, olacak olan şu, sen ben 1 tane çocuk yapıyoruz bunlar 5 tane, yarın öbürgün senin benim çocuğu dövecekler okulda, sonra bizi dövecekler, sonra parti kuracaklar, meclise girecekler, sonuda zaten iran veya taliban.

O nedenle mümkün mertebe hem fiziki, hem psikolojik olarak savunma eğitimlerini şimdiden almak lazım, ha 5-10 seneye olcak şeyler değil bunlar ama daha uzun vadede çok ihtiyacımız olacak.
  • paramolacak  (28.07.21 14:51:30) 
Pek iyiye gitmiyor gibi görünüyor. Hepsinin planlı, programlı demografik yapıyı değiştirmek amacıyla yapıldığı gün gibi ortada. Olası bir değişimde nispeten tek vücut muhalif bir toplum işlerine gelmeyeceğinden kırılgan hale getiriliyor gibi geliyor bana.


  • lüzumsuz adam  (28.07.21 15:04:11) 
bu durumu sorun olarak gorenler azinlikta. bu yuzden bi sey yapilmayacak, alisacagiz bu duruma.

ilerisi icin daha da artacak sayi. buradakiler de kalacak iste. keske biri cikip ele atsa duruma ama boyle alismak zorunda kalacagiz.
ayrica utopik gelebilir ama arapcanin da ikincil resmi dil falan diye onaylanmasini bekliyorum bir gun. ve bazilarinin dedikleri gibi parti de kurabilirler bir gun. demografi falan kalmaz artik
  • Kittie  (28.07.21 15:54:41) 
birlikte yaşamaya devam edeceğiz, bir şey olacağı yok maalesef.


  • rose parks  (28.07.21 16:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.