[]

yüksek tansiyon - dinginleştirme

iyi geceler herkese. annemin tansiyonu 19 civarına çıktı ve fenalaştı. acile götürdüm onu ancak girişte 14-15 civarında çıktığı için muayeneye almadılar. kendini hala çok kötü hissediyor ve baygın gibi. bekleme odasında oturtup 15 dkda bir tansiyonunu ölçmekten başka bir şey yapamayız dediler. evde kendini iyi hissetmesi için ne yapabilirim bir tavsiyeniz olur mu? limonlu su denedik ama bir gelişme yok.




 
yakınlardaki bir nöbetçi eczaneye telefon edip sorun.
müdahale etmemeleri kötü olmuş.
bu gibi durumlarda reçetesiz ilaç vermek iyi değil ama o tansiyonla durması da iyi değil.
belki verebileceğiniz bir tansiyon ilacı falan vardır.
en azından bir kere bu seferlik verin, sonra da bir doktora gidip muayene olsun.
belki tansiyon hastasıdır.

geçmiş olsun.

not: hekim değilim, sadece sizin durumunuzda olsam yapacağım şeyi söyledim.
  • blatta hiberna  (28.07.21 00:02:02 ~ 00:02:40) 
Bir de idrar sokturucu deneyebilirsiniz genelde tuvalete cikmak dusmeskni sagliyor.
Ancak yuksek tansiyondan sonra dusse bile ense agrisi, bulanti bir sure dev eder.

  • red g  (28.07.21 00:10:20) 
çok sağolun arkadaşlar :( sarımsaklı yoğurt yedirdim şimdi. bir süre daha kontrol edeceğim eğer devam ederse durumu eczane ile görüşürüm.


  • theseachange  (28.07.21 00:34:20) 
Ayaklarına ve kollarına dirsek ve dizden aşağıya 5-6 dakika soğuk su tutun.


  • deer hunter  (28.07.21 00:38:54) 
Babamın yıllar boyu tansiyonu 11-8 çıkmıştır. Bir gün baş ve ense ağrısından duramaz hale geldi. Evde kıyıda köşede duran eski usul bir tansiyon aletimiz vardı. Bir ölçtüm 19-15. Bozuk heralde diye düşündüm. Bastık acile gittik. Orda 14-11 çıktı. Doktor şuan yapacak bir şeyimiz yok ama sizi üç gün sonra servise yönlendirelim dedi.

Üç gün boyunca sabah öğle akşam yemek öncesi ve yemek sonrası hep aynı saatte olmak üzere tansiyonunu ölçüp not ettik. O notlarla da kardiyolojiye gittik.

Babama o gün noldu bilmiyoruz ama o günden beri tansiyonu 14-11 çıkıyor. Arada 16ları görüyor da alıştı artık rutini bu oldu.

Siz de üç gün boyunca belli saatlerde tansiyonu ölçüp not edin ve bir doktora görünün.
  • burty  (28.07.21 00:46:56) 
2 tane riskli yorum var burada. sarımsak nötrofil yapar. bu evet tansiyon düşürür. fazlası histamin artışına bağlı anaflaksi yapmaya meyilli.. bir gün olmaz öbür gün olursa aman diyim..

ayaklara kollara soğuk su? siz buz gibi soğuk suyun altına girince nefesiniz kesilmiyor mu? kalbinize beyninize çok kan gider. zaten tansiyon 19. yetmez artırıyorum 22-23 zaten sonrası end organ hasarı.
  • hunharca ben  (28.07.21 00:51:46) 
@burty beyaz önlük sendromunun tersi


  • hunharca ben  (28.07.21 00:54:17) 
@hunharca ben 1 büyük diş yedirebildim sadece. uyarı için teşekkürler.


  • theseachange  (28.07.21 00:58:56) 
Öncelikle çok geçmiş olsun

10 yıldır babam tansiyon hastası.
Düzenli kullandığı hapı var her gün aldığı.
Bazı durumlarda tansiyonu çok yükseldiğinde ben bir tane limon sıkıyorum bir bardak suya, içiyorum. Düşüyor.
Sarımsak demiş arkadaşlar ama zararı yararından çok olabilir.
Nar da tansiyonu düşürüyor.

15 üzerine çıktığında da capril dil altı veriyoruz, eczaneden alıp evde bulundurabiilirsiniz.

Ve mutlaka düzenli ölçüm alıp bir kardiyologa gitmelisiniz.
  • data  (28.07.21 07:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.