[]

Ankara volkwogan periyodik bakım

Daha önce hiç periyodik bakıma gitmedim. Ne anlatsanız bende karşılık bulur. :D

Araçta bir arıza yok. Sadece iyi niyet garantisi devam etsin diye gideceğim. Çünkü araç otomatik.

Merak ettiklerim,

1) Araçta bir sıkıntı yoksa ne kadar sürer dersiniz aracı geri vermeleri?

2) Bu işin oluru ne kadardır? 2015 model otomatik bir araç.

3) Bu tip bakım işlemlerinde kazıklanılacak bir durum oluşuyor mu? Nasıl davranmalı? (Araç işinden pek anlamıyorum ve iyi usta parça artırandır derler)

4) Şuna bahşiş ver, olayı iyi biliyormuş gibi davran, ekstra şunu çakmaya çalışacaklar hayır de gibi kendimi iyi hissettirecek tavsiyeleriniz var mı? (Aklınıza gelen komik anınız varsa onu da anlatın, okurum)

Tiksiz koymam. Şimdiden tşk kib bye.

 
2015 model bir araç daha önceden hiç yetkili serviste periyodik bakıma girmediyse zaten iyi niyet garantisi falan olmaz. Sanayiye vs götürmeye devam edebilirsin o yüzden.

Ama normalde yetkili servislerin standart bir tarifesi oluyor, olağanüstü bi durum olmadığı sürece (arıza vs) 3 aşağı 5 yukarı tüm yetkililerde aynısını ödüyorsun. Mesela audi a3'ün 60 bin bakımı 2800 tl civarında, gibi.
  • roket adam  (27.07.21 21:58:30) 
1. sıkıntı yoksa yoğunluğa göre 2-5 saat arası.
2. ortalama 1000-1500 arası.
3. fix fiyatları oluyor, ekstra bir şey çıkarsa normal servislerden daha pahalı olur haliyle yetkili serviste.
4. ekstra bi şey kitlemeye çalışmazlar, ben görmedim hiç. standart şeylere bakıyorlar değiştiriyorlar vs.
  • jelly bear  (27.07.21 21:59:25) 
Garanti icin Roket adam +1
Ama umit beslemen guzel, bu hayatta umidini kaybetmeyeceksin :)

  • cooperr  (27.07.21 22:06:09) 
yetkili servise götüreceğini varsayıyorum. kazıklanacak durum yok, fakat sana iyi bir fatura çıkacak. sakın ola ankara'da "ben bunu şaşmazda üçte biri fiyatına hallederdim" diye düşünme. özel servislerin ve özellikle doğuş grubuna bakan servislerin neredeyse tamamının işleri başlarından aşkın ve sana yetkili servisten daha iyi hizmet vermek durumları yok. hata yapıyorlar veya sabunlayıp gönderiyorlar. eğer bekleyeceksen ve tanıdığın-güvendiğin varsa şaşmaz'a, iskitler'e, erciyes'e götürürsün; ama rastgele google'dan bakıp sanayiye sakın ola araç götürme.


  • malheiros  (27.07.21 22:13:41) 
Km ye bağlı aracınız kaç km de?
Geçen yıl doğuş 1700 istemişti 55 bin km deki araca, daha önce hep servise mi goturdunuz eğer öyleyse iyi niyet garantisi devam eder
Benim eski aracım manuel olduğu için uğraşmadım şaşmaz da 600 liraya çözmüştüm.
Randevu almadan önce sorun hangi işlemler yapılacağını Onur'a unutmadan belirteyim. Bazı şeyleri gereksiz xegisyorlar
  • spacevan  (27.07.21 22:14:39) 
Daha önce hep servise götürüldü. Başka şehirdeydi sadece. İyi niyet garantisi devam ediyor. 56 binde falan olacak.


  • baal  (27.07.21 22:32:33) 
Antifrizli cam suyu koyup ekstra para alıyorlar yazın ortası bile olsa. 5 litre antifrizli su 6 lira falandı o sene, arabaya 1 litre antifrizli su koyup 20 lira yazmışlardı faturaya. O son gidişim oldu servise. Üçte bir fiyatına hallediyorum artık. Aracım otomatik ve Kia Rio. Şu anda 104 binde. Bir sıkıntı yaşamadım.


  • Fusha  (28.07.21 09:05:20) 
Aracimın debriyaj baski balata degisimi için servise gittim orjinal parca vs birde üzerine yol yardim hediye ettiler.

Yag degisimi ne gerek var diye bosch servise gittim adamlar meger 1 lt fazla yag koymuslar nasil anladim?

Gecen gun durup dururken yag lambası yanip yanip sonuyor hemen ucretsiz yol yardimi cagirdim yetkili servise cektiler yag kacagi yok meger bosch servisi bakim zamanini beyinden silmemisler uzerine 1 lt fazla yag koymuslar. Yetkili servis sagolsun beyinden bakim zamanini sildi 1 lt yagida aldi.

Aracin teknik verilerini vs iyi biliyorsan güvendigin bir usta parcaci varsa özele git yoksa biraz fazla ver yetkili servise git tovbe bir daha sanayiye ugramam.
  • zanutsas  (28.07.21 11:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.