[]

Dirsekte Bursit

Bu sabah işe gelince farkettim ki sol dirseğim ekmeğin ucu gibi olmuş, komik bir şişkinlik var, ponçikleşmiş. Yumuşak bir şişkinlik ve dokununca sıcaklık hissediliyor. Google'a gör bursit olmuşum. Bunun doktora gitmeden çözüm yolunu bilen var mı?

Soğuk kompres uygulayacağım eve gidince. Sıkıca bandajlasam iyi olur mu yoksa daha mı çok zarar veririm bilmiyorum. Ayrıca bildiğiniz bir merhem falan var mı? Son olarak, kendi kendimin doktoru olarak bir enjektör yardımıyla ponçiğin içinden sıvı çeksem mi acaba? Çok heyecanlıyım.


 
Bandaj + buz. Daha fazlasını yapma.


  • arnold schwarzeneger  (27.07.21 18:44:52) 
başka bir kist de olabilir. doktora gitmelisin.


  • orpheus  (27.07.21 21:34:10) 
3 ay önce aynısı başıma geldi. (git: 1476765)

doktor değilim ama bursit olduğuna eminim. benimki bandajla buzla falan geçmedi. doktora gittim, iki tane 20 cc'lik enjektörle sıvı boşaltıp sardı. şişlik geçti ama hala dirseğimi masaya koyunca içi kırt kırt ediyor.

kendi başınıza boşaltmaya çalışmayın, benimkini yanındaki hemşirenin asistanlığında doktor boşalttı. çok can acıtan bir işlem, tek başınıza yapmaya kalkmayın.
  • kibritsuyu  (27.07.21 22:24:10) 
Yapacak bşr şey yok.buz bandaj antiinflamatuvar krem 3 lüsünğ kullanın.genelde masa başı dirseği sürekli masada olan insanlarda oluyor.estetik dışında başka sıkıntı yapmaz


  • karpuz peynirden nazim hikmet  (27.07.21 22:42:04) 
@kibritsuyu bana da yaptilar cok feci acidi...benimki ampute gibi sisti. ne gece yatirdi, ne hareket ettirdi..dr siviyi alinca rahatladim...hala sislik var orda...

@karaage, kendin igne felan sokma. buz iyi geliyor, dirsegi saran ici buz zimbirtilar var, eczanalerde satiliyor. normalde antibiyotik veriyor doktor. gecmezse sivi ile aliyor.
  • camussar  (28.07.21 01:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.