[]

Laptop öneri - Amerika'dan alışveriş - Yardım lütfen

Merhabalar,

İnşaat mühendisliği son sınıf ögrencisiyim. Bitirme projesi başta olmak üzere, master + doktora boyunca beni götürebilecek bir laptop'a ihtiyacım var.

Bölümüm nedeniyle Autocad ve SAP2000 başta olmak üzere benzeri programları rahatça çalıştırabilecek, hızlı bir laptop istiyorum. Kesinlikle oyun oynamayacagım. Sadece film ve teknik programlar + office.

www.apple.com adresindeki mac'lar hoşuma gidiyor. Sizce nasıllar. Hangisi daha uygundur. Bunlar hem mac, hem de windows calıstırılabilir mi?

www.sony.com.tr 'deki gibi bir laptop nasıl olur? Fiyatı biraz pahalı gibi ama bu tarz, daha ucuz laptoplar var mıdır?

Teknik kısımdan pek anlamadıgım için, sizce bana uygun bir laptop için minimum/olmazsa olmaz teknik özellikler ne olmalı? Fiyat üst sınırım $2500 diyelim. $2000 daha uygun ama.


Bir de, New York ya da Boston'da, hesaplı elektronik eşya alınabilecek güvenli yerler neresi vardır? Türkiye'ye gelirken, yanımda kaç tane laptop, telefon vs. getirebilirim.

Bu konuların herhangi birisi hakkında bir bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok minnettar olurum.

Uzun oldu biraz.

Çok teşekkürler.

 
i7 işlemcili macbook pro cok super valla bütçe de 2000$ sa onu alırdım ben. windows ta cok rahatlıkla kurabiliyosunuz.

macbook pro ların batarya ömürleri de cok iyi yüksek performans kullanımda bile 4-5 saat gidiyo diyorlar. Son olarak harddisk 7200rpm alırsan bahsettigin programları kullanırken daha iyi bir performans alırsın. apple.com üzerinden farkı 50$ başka yerden alırsan da ona göre alırsın.
  • rurouni  (31.05.10 20:06:35 ~ 20:57:58) 
2-3 saat batarya ömrü yetmez dersen asus ul50 serisi var. Yalnız özelliklerine bakıver hızı sana yeter mi yetmez mi bilemedim.


  • inugard  (31.05.10 20:15:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.