[]

Hesap kitap işleri

Selam

Bazı sebeplerden ötürü bir komşuya veya birine para karşılığı "yeşil yapraklı sebze ayıklama ve yıkama" işi verip hizmet alma fikrim var. Harcanacak suyu hesaplama işini bilemiyorum, nasıl yapılır bu? Hatta eğer fikriniz varsa böyle bir hizmeti hem bu işi yapacak hem de yaptıracak kişilerin faydasına olacak şekilde nasıl hesaplayabiliriz?


 
Bu tarz asiri spesifik/insan emegi yogun islerde suyun fiyatindan cok sizin emeginizin fiyati daha onemlidir. Evlerde calisan temizlikcilerin, yardimcilarin vs... fiyatlarina bakip saatlik bir analiz yapmaniz daha mantikli olur.


  • cleric  (27.07.21 16:18:15) 
Çok hesaplamak istiyorsanız yıkamaya başladığınız dakika su sayacının son endeksine bakıp not edin. İş bitince de kontrol edin. Kaç ton kullandıysanız 1 ton fiyatı üzerinden hesaplayın.


  • burty  (27.07.21 16:44:51) 
su faturası hesaplama portalı var.
hesapliyor.com

3-5 kilo ne ise evde deneyin. sayacın ilk okuma ve son okumasını da yazıp, kiloda ne kadar fatura geleceğini hesaplar, sonra yıkatacağınız kiloya göre bir maliyet çıkarırsınız üzerine işçilik vs koyarak.
  • daha cok beklicez mi abi  (27.07.21 18:23:14) 
Su sabit hızla ve sürekli akıyor mu olacak? Eğer öyleyse "X miktar işi Y dakikada yapıyorum" diyebileceğin şekilde süre tut. Sonra bu sürede akan suyu hesaplamak için musluğu aynı şekilde açıp 1 dakika boyunca 1 litrelik su şişelerine doldur. 1 dakikada kaç litre su harcadığını bulduysan suyun ton fiyatı/1000 hesabı ile litre fiyatını çıkar ve 1 dakikada kaç para harcadığını hesapla. İşin hacmine göre kaç dakika ya da saat çalışacağın belli olunca zaten gerisi kolay.


  • karaage  (27.07.21 18:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.