[]

otoyoldaki rüzgar tulumunun amacı nedir?

merhaba, seyahat ederken otoyolların kenarında havalimanlarında olan şu turuncu rüzgar yönü belirteçlerinden gördüm. isimleri rüzgar tulumuymuş. otoyollara acil uçak inişi için konulmuş olabilir diye düşündüm fakat acil inen uçağın rüzgar yönünü turuncu şeylerden öğrenip de uçağı ona göre konumlandırması hikayesi pek inandırıcı gelmedi. türkçe hiçbir kaynak bulamadım. yabancı kaynakta da belirsiz ifadeler var. araba yan rüzgar yemesin diye falan demişler. iyi de bunu kim biliyor? herkesin bildiği bir bilgi olması gerek o kadar çok olduğuna göre. madem herkes biliyor neden türkçe bilgi yok bu konuda?
ne işe yaradığını bilen? bir tane türkçe kaynak olsun burada.
teşekkür. imgur.com


 
rüzgarın ne taraftan estiğini bilsinler araç sürücüleri ona göre dikkatli olsunlar diye olabilir mi? özellikle tır kamyon vs.


  • reanarchy  (27.07.21 15:40:49) 
tırlar ve benzeri yuksek araclar icin olmasi lazim. ruzgari, yonunu, siddetini hesaba katmazlarsa devrilebiliyorlar. o yuzden ozellikle tehlikeli alanlara koyuluyor.


  • robokot  (27.07.21 15:42:19 ~ 15:43:01) 
Uzun yolda araç kullanmadığınızı varsayıyorum.

Rüzgarlı günlerde yoldaki özellikle viyadük ve köprülerdeki rüzgarı sürücülere bildirmek için koyuluyor. hafif bir tepe kenarından bir köprüye çıktığınızda rüzgarın şiddetine göre otomobiller ve motorlar bir miktar savrulur. Bunu bilerek viyadüğe girersen, savrulmazsın.

Direksiyon çok sıkı tutulmaz normal seyirde. Fakat tır sollarken, viyadüğe girerken rüzgar olduğunu bilirsen biraz daha hazırlıklı olursun.
  • zimbirik  (27.07.21 15:45:37) 
türkçe kaynak yok mu? google'a "rüzgar tulumu nedir" diye yazınca bir ton kaynak geliyor.

tr.wikipedia.org
seyruseferim.com
  • altinci nesil caylak  (27.07.21 15:48:14) 
@altinci nesil caylak
onları okudum neden otoyolda olduğu yazmıyor şimdi daha makul cevaplar geldi.

  • architects creed  (27.07.21 15:52:56) 
bunlar genelde rüzgarin ani olarak degisim gosterdigi, bogaz, köprü ve viyadük gibi yerlerde olur. her türlü araci (evet otomobil dahil) rüzgara karsi uyarir. rüzgar olmayan bir yerden rüzgarli bir yere geldiginizi ifade eder, bu özellikle yüksek araclar icin sikintidir (tir, otobüs, kamyon, vb.). bu aralarin devrilmesine veya serit degistirmesine neden olabilir. bu da diger araclar icin tehlike olusturur. o sebepten rüzgar kuvvetli ise ona göre hareket uyarisi icin orada yer aliyor.

www.ilgitrafik.com
  • helenart  (27.07.21 16:53:57 ~ 16:55:21) 
Bir tane video vardi, motorla tir yan yana gidiyor.
Tir ruzgari kesiyor ama motorcu bilmiyor.

Sonra motor ya da tir one cikiyor, ruzgar bi anda alip bariyerden firlatiyordu motoru.
  • divit  (27.07.21 18:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.