[]

ingilizlerin müzikteki başarısı

bu adamlar sanatın her dalında başarılılar aslında ama müzikteki başarıları ayrı. müzik dünyası bunların yüzü suyu hürmetine dönüyor neredeyse. o kadar çok başarılı şarkıcı, grup var ki saymakla bitmiyor adamlarda. koskoca abd bile yarışamıyor neredeyse bunlarla. nasıl bu kadar yaratıcı olabiliyorlar bu alanda, ülkenin havasından mıdır suyundan mıdır?




 
biraz fazla abartmıyor muyuz, her ülkenin çok iyi sanatçıları müzisyenleri var.


  • nahtoderfahrung  (27.07.21 12:58:11 ~ 12:58:37) 
biraz haklısın çok efsane gruplar var ama bunları bizim tanıyor olmamızın nedeni adamların hakim kültür olması. kimse oturup bilmediği bir dilin gruplarını kolay kolay dinlemiyor.


  • bohr atom modeli  (27.07.21 13:02:57) 
Müzik konusunda başarılarını ben de şaşkınlıkla karşılıyorum. Adamların underrated grupları, şarkıcıları bile efsane bence.


  • Fusha  (27.07.21 13:13:41) 
daha önce bende benzer bir çıkarımda bulunmuştum, bence bunun nedeni adamların coğrafi koşulları nedeni ve yaşam biçimleri, sürekli dışarıda gezmek yerine bir yerde toplanıp muhabbet etmeleri ve bir süre sonra muhabbetden sıkılıp hadi bir şey yapalım'a dönmesi.

2,3 kişi bir araya geldiğinde playstation ile pes oynamak yerine başka şeyler yapıyorlar. kapalı alanlarda pratik yapıp daha iyi hale geliyorlar. oyunculuk, yazarlık vb. konularda iyiler.
  • selam  (27.07.21 13:22:24) 
bu, rock müziğin abd ve britanya kökenli olmasından kaynaklanıyor. bir de ister istemez özgür bir ortam lazım. her anlamda özgür fikirden bahsediyorum; drug'ından tut da, seksüel yönelimlere, felsefeden gir de otoriteyi redde kadar. ses endüstrisinde de ingilizler gerek enstrüman, gerek teçhizat anlamında 'budur' diyebileceğimiz markaları çıkarmış hep. sese ayrı bir önem vermişler; müziği duymaktan müziği üretmeye kadar.

evet dediğin doğru: müziğin kabesi ingiltere, hatta daha da spesifikleştiriyorum manchester, leeds ve londra üçgenidir. hani iskoçya'yı, irlanda'yı, hatta galler'i geçiyorum, avustralyalı müzisyenlerde bile, -kültür ve tarihleri paralel olduğu için- harika işler söz konusu.

bir de abd çok kozmopolit bir ülkeyken, ingilistere nereden baksan bir ada ülkesi. kendine has tonlarının olması daha bir öngörülebilir. ne bileyim abd black keys'i çıkarabilirken, iskoçya franz ferdinand'ı, ingiltere foals'u çıkarıyor. daha bir punk havası çok rahatlıkla sezilebiliyor. ve daha kapalı olduklarını anlayabiliyorsun bir şekilde. o yüzden bir grup kulağa iyi geldiğinde abd'li olunca şaşırabilyorsun. daha pop olmasını bekliyorsun çünkü yeni dünya'nın sound'unun.

ne diyelim, tanrı kraliçeyi korusun...
  • mermize  (27.07.21 13:44:45) 
İngiliz müziği çok iyi diye değil, ingiliz müziğine ve kültürüne her yerde maruz kaldığımız için onu iyi kabul ediyoruz.

Her ülkenin muhteşem müzikleri var. Mesela isveç'te, italya'da... Hatta isveç bence çok çok daha yukarıda olabilir müzikal zenginlik olarak. Sadece max martin ismi bile yeterli. Ama onlara bu kadar maruz kalmıyoruz hatta haberimiz bile yok çoğundan.
  • anten  (27.07.21 13:48:48 ~ 13:49:22) 
bohr atom modeli +1

İngilizce dışında şarkı söyleyip bir pink floyd, led zeppelin, queen, beatles kadar popüler olan grup yok. İşin garibi bu dilin hakim dil haline gelmesinde İngilizlerden çok ABD'lilerin etkisinin olması.

İlker Canikligil'in ekşi sözlük ziyaretinde "Türkiye'de neden doğru dürüst bilimkurgu filmi/dizisi çekilemiyor?" gibi bir soruya verdiği şu cevap bence bu konuyla da doğrudan olmasa da biraz ilişkili: "Bilimkurguyu ancak o anda dünyayı domine eden kültür üretebilir."
  • himmet dayi  (27.07.21 14:01:06) 
müzikte çok iyi oldukları gerçek fakat abartıldığı da bir gerçek.

Bana kalırsa @anten'e de katılarak, isveç'in çok daha iyi olduğunu düşünüyorum

Stockholm'deyken canlı müzik var diye bir bara gitmiştim "Black magic fools" adlı grup sahne aldı. etkinlik ücretsiz ve kendi halinde müzik yapıyorlar ama inanın benim diyen gruplardan çok daha kaliteli işler yapıyorlar. Dan Swanö, M.Aketfeldt falan saymıyorum bile
  • rapon  (27.07.21 16:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.