[]

Hayata sizi bağlayan ne ?

Hayata tutunmaya çalışmak için sanırım bir motivasyon kaynağı gerekiyor hepimize. Bu zamanında okul oldu eğitim oldu üniversiteyi bitireyim de bi ferahlarım.. Bu sonra askerlik sonra iş vs vs vs.. Şu günlerde ise çoğu zaman gezme tozma ya da hayal kurma şeklinde ilerliyor benim için.

Sizin hayattan zevk almak ya da bir sabah uyanmak için motivasyonunuz ney mesela ?


 
yaşamın kendisinin bir armağan olduğunu düşünüyorum. ekstra bir motivasyona ihtiyaç duymuyorum. sadece tek bir yaşamım olduğunu düşünmek yeterince motive ediyor.


  • makarnavodka  (27.07.21 12:13:08) 
Ne bileyim millet çatır çatır çocuk sahibi oldu iş güç mobilya borcu vs koşturuyorlar..kendilerine aynada bile bakamıyorlar ki kaldı sorgulasınlar yaşadıkları hayatı. Ben açıkcası yaşadığım günü sorgulamayı seviyorum çünkü yaşadığımı hissettiriyor hayatı daha yavaş yaşamak gibi ( varolan zamanın içinde olduğumu bilmek mutlu ediyor zaman hızlı akmadığı ve 20 yıl sonra lank diye oha göbek 3 çocuk ama peki ya ben ???? diye bir simülasyondan uyanmış gibi farkındalık yaşadığım bir güne uyanmak istemiyorum) ama son zamanlarda kendi kendime zaman geçirmekten eskisi kadar zevk almadığımı farkettim. Mesela o gün yapacak bir amaç bir meşgale bulduğumda mutluyum ama amacım yoksa garip hissediyorum.

Eskisi gibi "he hadi çıkalım dışarı" diyince de benim gibi 33 yaşında ve evli olmayan çok az arkadaşım kaldığı için kimseyi bulamıyorum. Tek başıma da gezerim ama o da bir yerden sonra ezik gibi napıyorum ya bildiğim bu sokaklarda diyorum bira iç uzaklara bak şarkı dinle fotoğraf çek nereye kadar gibi gibi...( yeni yerler olsa zaten sürekli gezerim..)

Yalnız size sorayım derken içimi boşalttım bir tık sanırım :) Her neyse özetle insan hayata tutunmak için kendini halüsinasyon havuzuna sokacak bir meşgale mi bulmalı illa ki.. ya da binlerce küçük meşgalem olsa seçip seçip oynaşsam onlarla diyorum.. Bu yüzden sordum sizlere günü geçirirken motivasyon kaynağınız( ya da siz nasıl adlandırıyorsanız) nedir diye..
  • denizmaniaherif  (27.07.21 14:07:12) 
@makarnavodka aslında ölüm korkusu da sihirli bir motivasyon kaynağı ama tehlikeli sanki.. Karanlık sanatlar büyücüşüğü ile oynaşmak gibi :)

@mor bahsettiğin oyunları epey oynamışlığım var ve benzetmeler de cuk diye oturdu kafamda ama insan işte her zaman tiye alıp gülerek geçemiyor. Sanırım 9 ay önce babamı kaybetmiş olmam içimdeki çocuğa biraz yaş katmış olabilir..

@gabe h coud Tam olarak bu süreç ( gezme görme hissetme anı yaşama )zaten hep en güzel hep en son nokta. Gezme ve keşfetme süreci hep cepte. Yeni bir coğrafyadayken bir saniye bile sıkıldığımı hatırlamam..
  • denizmaniaherif  (27.07.21 14:14:33) 
@mor saolasın. Kitap önerileri için de teşekkürler.


  • denizmaniaherif  (27.07.21 16:33:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.