[]

ilk defa viski içeceklere tavsiyeler nedir?

En çok merak ettiğim içki, viskidir. Alkol oranı epey yüksek olunca hiç içmedim ama bir taraftan tatmak istiyorum.

1 seneye yakın bira içiyorum yeni yeni. 2 bira tam sınır. üçüncüsünde kafa iyi oluyor. Haliyle dördüncüyü denemedim hiçbir zaman. Muhtemelen dördüncü birada o son birayı içmeyecektik cümlesindeki bira oluyor.

Neyse durum böyle. johnnie walker merak ediyorum en çok, bilemiyorum. İlk defa viski içeceklere tavsiyeler nedir?

 
Icimleri genelde daha yumusak oldugu icin Irlanda viskileri ile baslayabilirsiniz. Turkiye'de en yaygin bulunani Jameson sanirim.

Johnnie Walker'in hangi ekspresyonunu dusunuyorsunuz bilmiyorum ama kirmiziyi (Red Label) cok onermem. Siyah guzeldir (Black Label) ama ilk viski icin biraz agir gelebilir.

Edit: Herkes tabi nasil isterse oyle icer ama benim onerim lezzetini daha iyi alabilmek adina baska bir siviyla karistirmayin, icine de buz atmayin. Onun yerine viskiyi dolapta biraz bekletebilirsiniz, kadehleri de buzlukta tutabilirsiniz. Sadece icine 2-3 damla su damlatmaniz iyi olabilir, kokunun daha iyi aciga cikmasina yardimci olur.
  • sertac akin  (26.07.21 17:01:54 ~ 17:03:46) 
Yukarıdaki cevap +1
İrish rahattır güzeldir ama onun yerine başka bir şey tavsiye edeyim, migrostan bir jb vs alın bir de yeşil sheveps (şimdi doğru yazilisina bakamam) ondan. İyice soğutun, 3 e 1 karıştırıp için. Yaz için de güzel olur, viski tadına da bir aşinalık kazandırır, çok da keyiflidir.
Ancak sadece viski derseniz evet, irishler bence en uygun seçenek
  • kisa  (26.07.21 17:12:15) 
Öncellikle teşekkür ederim.

Yalnız maalesef evde içebilecek durumum yok, ailevi nedenlerden dolayı. Tek çare eve yakın bir yer.
  • put it in your appropriate place  (26.07.21 17:47:46) 
viskiyi kokteyl yapmayacaksan karıştırmanı tavsiye etmem. zaten ilk defa kullanacakmışsın iç sek bir şekilde al tadını. yanacak ağzın yüzün zaten. jameson black barrel tavsiye ederim. koaly bulursun, içimi de güzel.


  • not sure if serious  (26.07.21 18:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.