[]

Ölmek üzere olan barış çiçeğini kurtarmak

Bu türe ilk defa bakıyorum. Birkaç gün ışık almayan bir yerde kaldı(mecburiyetten). O sırada önce beyaz çiçekleri kurudu. İyi ışık alan kapalı balkona geçirdim, bu sefer de yaprakları boynunu büktü. Öyle olunca parametreleri değiştirip Resim 2'deki küçük saksıdan Resim 1'deki büyük saksıya geçirdim, biraz can suyu verdim ve orta seviye direk olmayan ışık alan iç mekana geçirdim. Beklemek dışında ne yapılır? Bu yavru kurtulur mu?




 
saksı değiştirmeseydiniz keşke.
barış çiçeği çok ışık sevmez, yarı gölge ya da direkt olmayan ışık sever.
yapraklarına da biraz su püskürtün, hafif gölge ya da en azından direkt güneş almayan bir yere bırakın.
bir günde dikilir tekrar.
  • blatta hiberna  (26.07.21 13:13:29) 
Suya boğmadan sulama rutininde devam ederseniz canlanır tekrar.


  • zimbirik  (26.07.21 13:36:52) 
kapali balkon muhtemelen sicak gelmistir. yapraklar da o nedenle perisan durum da. pencerede uzak ama isik alan bir yerde kalsin. alttaki su kabinina su doldurun ve eksildikce ekleyin. yapraklar normale donunce sulama isini de rutine cevirin. suyun yapraklara dogru yukselebilmesi icin epeyce suya ihtiyaci var. saksi da degismis toprak da kurudur. o nedenle cok su tuketir.


  • helenart  (26.07.21 14:52:17) 
Ben olsam öcelikle kuruyan çiçeği dipten keserim. Sonra sararıp kötü olan yaprakları en kötüden başlayıp budarım, ama çok değil bir kaç yaprak, kurtulamayacaklar. Az görünüyor zaten.
Sonra direk güneş ışığı vurmayan yani yakıcıyı güneşin gelmediği, tül vs ile süzüldüğü aydınlık, ışıklı bir alana koyarım. Işığı sever ama aşırı güneş yakıyor.
Barış çiçeği yapraklara fıs fıstan da hoşlanıyor, çok su verip de öldürmeyin. Toprağı kontrol edip sulayın. Bazı topraklar üstten kuru gibi ama içi sulu kalıyor o yüzden normal bir suyunu verdikten sonra su ihtiyacını fıs fıs ile yapmak daha garantili olacaktır. Susuzluktan hemen ölmez, yaprak uçları bazen minik kuru gibi olur ona çok takılmayın, efkarlanmıştır. Yani eyvah kuruyor diye çok aşırı sulamayın, bitkiler sulama yüzünden çürüyerek ölür daha çok susuzluktan değil.
Bir de esintili yerleri çok sevmediği söyleniyor. Mesela ceryanda kalmasın.
Normalde bakımı çok zor bir bitki değil, başka bir derdi hastalığı yoksa iyileşir bence.
  • epitaf  (27.07.21 09:18:20) 
tavsiyeleri uyguladım ve şu an yapraklar havada! emeği geçen herkese teşekkürler.


  • ladygreen  (27.07.21 21:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.