[]

Askerlik sebebiyle işten ayrılma ve tazminat?

Arkadaşlar selamlar herkese,

Ben 15 Ağustos gibi askere gitmeyi bekliyordum fakat 3. gruba dahil olmuşum. Yani 15 Eylül'de birliğe katılacağım. Bir aylık bir gecikme söz konusu olacak maalesef ki.

Kurumsallıkla alakası olmayan bir aile şirketinde çalışıyorum. Patron ve oğlu tazminat ödeyeceklerini öğrendiklerinden sonra bana karşı tavırları inanılmaz değişti. Bu sabah neredeyse saçma sapan bir mevzu yüzünden birbirimize giriyorduk.

Ben 15 ağustos'ta askere gideceğimi düşünerek tüm planımı ona göre yapmıştım. Fakat beni 3. gruba atması hiç hesapta yoktu. Eylül'e kadar bu iş yerinde durma gibi bir sabır bende ne yazık ki yok. 2 yıldır burada çalışıyorum. İki yılda ne bi yıllık izin, ne de herhangi bir kafa izni kullanmadım. Tazminatımı da içeride bırakmak istemiyorum kesinlikle. Çünkü çok ihtiyacım var.

Şimdi kendileri benim 15 ağustos'ta gideceğimi biliyorlar, eylül'e attığını söylemedim henüz. Eylül'e attığını söylersem beni son güne kadar çalıştıracak. Tazminatı almak için de sülüs belgesi şartmış bildiğim kadarıyla. Fakat o da birliğe katılmadan bir gün önce veriliyormuş. Yani ben 14 eylül'e kadar alamıyorum.

Biraz saçma bi soru olabilir; Şimdi ben Ağustos'ta gidiyormuşum gibi işten ayrılsam tazminatımı alabilir miyim? Sülüs diye bir şeyden haberi bile olduğunu düşünmüyorum ama usul böyle işliyor sanırım. Ya da sizin bana verebileceğiniz fikirler var mıdır?


Şimdiden çok teşekkürler...

 
Malesef sevk belgesi (sülüs) çıkana kadar beklemek zorundasın. İstifa dilekçesi ile beraber sevk belgesi olması gerekiyor mutlaka. Ayrıca o kadar geç çıkmaz belge birkaç gün daha erken çıkar diye tahmin ediyorum. Teslim tarihine göre ne denk gelirse.


  • lappuntamento  (26.07.21 11:19:51 ~ 11:21:56) 
sülüsü en erken 13 eylül'de alabiliyorum maalesef.


  • altin gol atan stoper  (26.07.21 11:22:58) 
Sülüs olmadan tazminatı vermedikleri gibi, sülüs ibrazı yapmadan çıkış yaparsan borçlu çıkarsın. (ya ihbar süresi kadar çalışırsın ya da ihbar tazminatı ödersin)

Ben askere gitmeden 1 ay önce üretsiz izne ayrılmıştım. Eğer anlaşmaya varabilirsen biraz kafa dinlemek için izin kullanmak istediğini söyle.

2 senedir izin kullanmadığına göre birikmiş en az 28 gün iznin olmuş olması lazım. Onları kullanmak istediğini söyle. Aksi taktirde sülüs belgeni ibraz ettiğinde kıdem tazminatına ek olarak o 28 günlük iznin parasını da ödemek zorundalar.

Ek bilgi: askerden döndükten sonra 2 ay içinde başvuru yapman durumunda seni tekrar işe almak, almıyorlarsa da ayriyeten ihbar tazminatı vermek durumundalar.
  • materyalist imam  (26.07.21 11:56:13) 
15-16 bin TL için mi tantana yapıyorlar?


  • robin one persie  (26.07.21 15:33:46) 
o kadar bile değil. maks. 7-8 bin.


  • altin gol atan stoper  (26.07.21 15:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.