[]

Araba Piyasası

Merhaba,
Araba piyasasında tutan veya tutmayan araba modelleri nasıl ortaya çıkıyor? Örnek olarak Hyundai Accent blue pek tutmazken Hyundai Accent era nasıl/neden çok tutuyor? Buradaki belirleyeciler neler sizce? Siz de bunun gibi örnekler verebilirseniz güzel olur.



 
Marka algisi ve fiyat politikası ve en nihayetinde satış hızı. Accent blue pahalı araba ona benzer araç alacaklar şu kadar daha koyarım şunu alırım bunu alırım vs vs.

Şuan herkes 100-120 bandinda araba bakıyor kriterleri nedir süslü olsun ekonomik olsun satiş yaparken degeri düşmesin hyundai era da bu beklentiyi karsiliyor. Blue daha pahalı fiyat yükseldikçe alan adamlar daha fazla secici oluyor.

Ben mazda hayranıyım ama hem çok yakıyor parcasi pahalı bazı parcaların gelmesi 1 hafta 10 gün sürüyor buna ragmen araç pahalı neden seceyim.

Mazda dan daha az yakan parcası ucuz ilana koysam satılacak arac varken insanlar macera aramaz hele hele almaninda satmaninda zor oldugu sürece.
  • zanutsas  (26.07.21 09:59:47) 
sizin burada tutmuyor dediğiniz araba, başka bir ülkede deli dehşet satılıyor olabilir. türkiye'de ötv dilimleri nedeniyle tüm dünyadan farklı farklı araçlar gelebiliyor. örneğin mondeo aslında çok güzel araç ama 2000 motorla geldiği için fiyatı şu anda 1milyon lira. bu aracın passat karşısında bir şansı var mı? bazı şehirlerde park yeri büyük problem, küçük arabalar tercih ediliyor ama bazı şehirlerde park yeri problemi yok ve herkes geniş geniş araçlara biniyor.

bir de en nihayetinde aracın tasarımı kötüdür. (görünüş, sağlamlık, yol tutuş vs) araç tutmaz. illa tutacak diye bir şey yok.

işin diğer bir boyutu da sürü psikolojisi. bir araba diğerinden daha fazla tutulunca, insanlar otomatik olarak çok tutulana yöneliyor. tabii bu sadece basit bir sürü psikolojisi değil. çok tutulan arabanın hem yedek parçası daha ucuz oluyor, hem etrafta o arabadan anlayan usta çoğalıyor, hem de ikinci eli güçlü oluyor. hanımda subaru var. ikinci eli zayıf, yedek parçası yaygın değil, anlayan usta çok az ama bana göre "rakip"lerinden çok çok daha iyi bir araç.

yine ötv nedeniyle türkiye'ye bazı araçlar bazı aksesuarları azaltılarak getiriliyor.
  • co2s2  (26.07.21 10:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.