[]

pepsi twist kalori

pepsi twist 2,5 kalori, üzerinde şekersiz demekte.

şimdi bu sıfır kalorili asitli içecekleri içmenin zararı var mıdır?


 
zararı var mıdır mı? vardır da çok yani yaz yaz bitmez. kalori mevzusunu bilmem ama buradaki en önemsiz mevzu kalori olabilir. şeker olmasa da içinde şekerden beter tatlandırıcılar bulunur başka bir sürü zararlı işlenmiş ıvır zıvırın yanı sıra.

sürekli tüketimde kalbe zarardan kanserojenliğe, kemiklere verdiği zarardan böbrekler üzerindeki etkilerine kadar bir dünya zararı olan içecekler oluyor bunlar kabaca.
  • nimberjack  (25.07.21 21:28:39) 
pek kola içen birisi değilim, senede toplasan 2-3 litreyi geçmez.

Bugun çok fazla ydolaştım, sıfır kaloriyi görünce denemek istedim. iced latte bile 74 kalori oldugu dünyada sıfır kalorili serinleten bir içecek nasıl olur su mu bu diye düşünmeden edemedim.
  • liberal  (25.07.21 21:34:12 ~ 21:34:22) 
Kalorisi o.
Zarari konusunda kanitlanan birşey yok.
examine.com
  • logisticsmanager  (25.07.21 21:52:10) 
benim anladığım kadarıyla kalorisi az olabiliyor ya da hiç kalorisi olmayabiliyor çünkü içerisinde hiç besin değeri içeren madde de yok. yağ yok, protein yok, şeker yok, o yok bu yok şeklinde gidiyor, bunlar da "kalori de yok" anlamına geliyor galiba, konunun uzmanı değilim de anladığım bu.

şu healthline linkine bir bakabilirsiniz, birtakım makalelere verdiği linklerle bazı olası zararlar anlatılmaya çalışılmış.

www.healthline.com

sanırım doğrudan içeceklerin kendisinin verdiği zararlara ilişkin az sayıda çalışma bulunuyor. fakat malzemelerin kendisi zaten zararlı benim anladığım kadarıyla (mesela tek başına aspartamın zararlarına bakılabilir, ya da bu tip içeceklerde kullanılan diğer şeker türlerinin). toplamda en azından bir yararları olmayan içecekler olduğu belki daha rahatlıkla söylenebilir.
  • nimberjack  (25.07.21 22:15:19) 
İç gitsin 3 günlük dünya
Neyin zararı yok ki her yanımız kimyasal
İlla ki bu da zararlı bence her hazır şey gibi tabi
  • photo85  (25.07.21 22:55:55) 
sanırım sadece dişlere zararı var çünkü manyak diş taşı oluyor içmeyi artırınca.


  • aokp  (26.07.21 01:19:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.