[]

süt hayvancılığı para kazandırıyor mu?

sıfırdan atılmıyoruz. toprak ve ekipman hazırda var. 10-15 civarında sütçü holstein inekle para kazanılabilir mi? halihazırda babam tekirdağ'da köyde ikamet edip hayvancılıkla uğraşıyor fakat hayvan sayısı az(4 inek) arttırmak istiyoruz sayıyı.

kiminle konuşsam uzak dur diyor ama yeni yapılan apartmanların neredeyse tüm dairelerini de köylüler kapatıyor bizim burada. ve sadece tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor bu kişiler. batık bir haldeler mi yoksa gerçekten kazanıyorlar mı anlamadım gitti. sektörden olan var mı? sizin tavsiyeleriniz ve görüşleriniz nelerdir?


 
youtu.be

Youtube kanalinda bolca bolum mevcut. Her ciftcinin gorusu ayri, bir cogu olduk bittik diyor ama kimisi de iyi para kazandigini soyluyor.
  • brkylmz  (25.07.21 15:45:11) 
Bu iş ülkemizde kumar sistemi ile aynı,
Kumar oynarken ne kadar kazanacağını bilmezsin, bu işte öyle.

1- Hayvana kendinden daha iyi bakıcan, kendin doktora gitmicen gerekirse ama hayvanı düzenli olarak veterinere göstericen
2- Temizlik malzemelerini , aşısını, yemini en en en kalitesinden kullanıcan
3- Niş kitleye satıcan ürününü ki para kazanasın, kooperatife vermek veya toptantıcya vermek gibi bir hata yaparsan batarsın.
4- Hastalık kaptırmayaya, buzağı öldürmeyeye çalışıcan ( çok hayvancı gördüm çocuğu ölse o kadar üzülmez, ölen buzağıya üzüldüğü kadar)

Ha birde bunlardın haricinde senin elinde olmayan sebepler var, devletin süt litre fiyatı belirlemesi ve doların sürekli yükselmesi gibi. Sana sütün listesini 5 tl den satıcan diyor, hesap kitap yapıyorsun ulan kurtarırız diyorsun, sonra dolar bi artıyor yem bi zamlanıyor hop bağır aşağı :)

Peki kazanan yok mu ? tabiki var.
Peki Nasıl ? Yem'i toptan alıyorlar, yıllık yem alıyor adam ucuza alırken kazanıyor, elinde yem kalırsada güncel fiyatın biraz altına satıyor hayvancıya.
  • paramolacak  (25.07.21 16:02:12) 
Sütü kesinlikle satabileceksen güzel iş.
Bize köyden 4,40 liraya süt getiriyorlar. Ayda 2 kere 5 lt alıyoruz. Bizim gibi bir kaç tane daha müşterisi var, arabayla arada bir getirip 100 lt süt satıp gidiyor. Peki müşterisi az olduğu için fazla sütü ne yapıyor? Süt üreticileri birliğine litresi 2,50 liradan "zorla" satıyor.
Yani dediğim gibi hepsini satabileceksen ve değerinde müşteri bulabileceksen kârlı bir iş.
Sütün iyiyse kurumsal firmalara (atıyorum Sütaş veya sizin orada yöresel bir firmada olabilir) da hepsini satabileceksen o da olur. İşin özü pazarlama ve satma.
  • etna  (25.07.21 22:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.