[]

Sinif arkadaslarimin kiskanc davranislari

Herkese selamlar,

Eksi ahalisi beni bir suredir geceleri uyutmayan, bazen aglatan bir sorunum var. Yurtdisinda master yapmaktayim ve birlikte master yaptigim grup arkadaslarim/sinif arkadaslarimin kiskanc davranislarindan dolayi golgede birakiliyorum, aptal konumuna konuluyorum.

Konuya direk girmeden size arka plani kisaca anlatayim. 28 yasindayim, okuldan mezun olur olmaz buyuk bir sirkette calismaya basladim, 5 yildir calisiyorum. Bu sure boyunca da kopek gibi calistim ve oldukca basarili oldum. Sirket icerisinde ve global olarak aldigim odullerim var. Bir suru farkli poziyonda calismisligim var. Turkiyede, avrupada ve bir suru ofiste calistim. En son olarak sirketim bana yurtdisinda master yap, masraflari biz karsilayalim sonra isine don dedi. Bende kabul ettim.

Su an yurtdisinda master yapiyorum ve her sinifta birlikte calismak ve proje hazirlamak zorunda oldugumuz gruplar var. Kendi grubumda bir fikir paylastigim zaman cogu zaman gormezden geliyorlar. Yaptigimiz projelerde benim kisimlarimi kafalarina gore degistiriyorlar. sunum yapacagimiz zaman benim anlatacagim kisimlari elimden aliyorlar. guzel bir proje geldigi zaman kesinlikle bana vermiyorlar. biraz sitem ettigimde de hep ayni seyi soyluyorlar "senin isin buradan cikinca hazir, bizim is bulmamiz lazim o yuzden kendimizi gostermemiz lazim. biraz bencil olmayip bize destek olsan olmaz mi?" onlara oranla daha guclu bir is gecmisim oldugu icin ilk basta anlayisli davrandim ancak artik patlama noktasina geldim.

okuldaki hocalardan biri gecen gun start-up'inda is teklifinde bulundu ve konu benim 5 yil boyunca calistigim uzamnalik alanim oldugu icin kabul ettim. hocayla anlasmamiz da su yondeydi, analitik birimini sen yonet (yonetim dedigimiz de stanforddan bir hoca var, onunla baglantida olup, koordinasyonu ben saglayacagim) ve x projesini sen surdur. start-up'in basindaki kisi (benden daha az tecrubeli) inatla beni whatsapp grubuna eklemiyor, analitik birminin koordinatoru degilimde sanki calisaniyim gibi davraniyor ve x projesini yapmama izin vermiyor.

gercekten ben insanlar tehdit edildigini hissetmesin, moralleri bozulmasin diye elimden geldigince ilimli davranirken artik bu sekilde muamele gormekten yoruldum. sizlerin de fikirlerine ihtiyacim var. nasil devam edeyim bundan sonra, iliskilerimi nasil tutayim bana akil verin lutfen.

tesekkurler,

okul ispanyada business school. %50 latin amerikali, %25 avrupali, %25 ortadogulu.

 
kendini çok ezdirip ezik göstermişsin, bi yerden sonra insanlarda bunu "işi hazır olduğu için çok aktif olmaması gereken biri" olarak değil de ezik biri olarak görmeye başlamış seni. bu kadar geride durmanın pasif durmanın manası ne anlamadım. yeri geldiğinde bunu ben yapacam diye masaya vurmak gerekir. senden daha geride olabilirler ama sen onlar gelişsin diye yoldan çekilmeye çalışmısşın.

insanları görmemeye, dediklerini umursamamaya bak projeler vs haricinde. taktik anlayış vs salla gitsin. x işi var, bu işi ben yapacam de geç. seni gruba almayan kişiye de mesajı çakıp "kardeşim dalga mı geçiyorsun?" deyip gruba girdikten sonra da ağırlığını koymaya bak. bu işler böyle yürüyor maalesef.

bu arada ülke ve sınıftakilerin etnik kökenini de yazarsan daha mantıklı yorumlarda gelebilir. almanya'da almanca bir okul muuu abd'de international öğrencisi bol okul mu?
  • avatar is back  (25.07.21 13:24:41) 
senin isin buradan cikinca hazir, bizim is bulmamiz lazim o yuzden kendimizi gostermemiz lazim. biraz bencil olmayip bize destek olsan olmaz mi?

Sen de:
- bencillik sizde ki, fikir paylastigim zaman cogu zaman gormezden geliyorsunuz. guzel bir proje geldigi zaman kesinlikle bana vermiyorsunuz. Benim işimin hazır olması, sizin gibi başkalarının hakkını yemek önünü kesmekten dolayı değil.
Sizin gibi olsaydım şu an bende başkasını ezmekle meşgul olurdum diyebilirsin.

Doğruya doğru.
Böylelerinin birbirine yakın durmasına bakma en ufak bir menfaatte ya da gerilimde birbirlerini satabilirler.
Sadece öğrenim değil iş hayatı da öyle zaten. Hırs denilen şey öyledir ki kişi kendi adına hak, kural,hukuk, etik, ahlak tanımaz.
Bu zamanda insanların temel amacı makam, mevki odaklı. Dikkatli bakın görevini hakkıyla yapan ve alanında bilgili çok az kimse var. Adının önünde prof. ünvanı olanlar da dahil.

"bizim is bulmamiz lazim o yuzden kendimizi gostermemiz lazim." daha ilk anda hak yemeyi biliyorsa iş bulduğunda ve alanında (artık her nasılsa) yükseldiğinde neler yapabileceklerini sen düşün.

Merhamet etmeyene, merhamet edilmez.
  • Erva  (25.07.21 14:05:24) 
madem isinde iyisin, parmaginda oynat bunlari, mesela sunum yaptiktan sonra sorularinla boz. vs.
biraz kendi durumuma benzettim, ben bekliyorum cunku bi tane ögrenci kaldi onun doktora sinavina girmem lazim. hocalarla aran iyi olsun gerisini bosver, firsatini buldugunda da ezikle.
proje icin de, vermelerini bekleme, sonucta biz ortami bilmiyoruz ama birse diyen olursa senin lafinla mi proje sececem de gec, hic orali olma.
  • durgunfoton  (25.07.21 15:46:05) 
şunu asla unutma ortadoğulu zaten türkü kıskanır. avrupalı kendini üstün zanneder. latin amerikalıları pek bilmiyorum ama sanırım onlar da beyaz amerikalı olmadıkları için kendilerini her yerde zaten ispat çabası içerisindeler ve eziliyorlar. gözünü kulağını aç ve seni sabote etmeyecek tiplerle yakınlık kurmaya çalış. ama arkanı da her zaman kolla. entrika kokusu alırsan da güvendiğin seni sevdiğine emin olduğun ve adil davranacağını düşündüğün bi hocana dertleşir gibi isim vermeden konuyu aç ki ilerde bunlar puştluk yaparsa hocalar durumu bilsin. Şunu aklından çıkarma bunların hepsinde sana karşı zaten düşmanlık var. Hem Türk hem Müslümansın hem de onlardan başarılısın. Senin ülkene borcun oraya kıvılcım olarak gidip ülkene alev topu olarak geri dönmek. kimseye ACIMA.


  • photo85  (25.07.21 21:40:24 ~ 21:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.