[]

Kafalar karışık

İlk defa doğru düzgün bir ilişkim var ve dışarı çıkınca dengemi şaşırıyorum.
Birisi kız arkadaşıma bakınca ayarsız düşünceler içine giriyorum ve genel olarak atarım yoktur zaten. Ya hep ya hiç bilinciyle hareket eden bir insanım.

Birisi bakınca hemen gidip dalasım geliyor.
Birine dalmak için neyi beklemek lazım kestiremiyorum. Ya da dalmak gerekli mi? Dalsam kız korkudan aklını kaçırır bir de öyle bir şey var.

Sırf bu düşünceler yüzünden görüşmekten soğudum.
Nasıl ortayı bulacağım?
Aslında kavgadan da korkan bir insanım çünkü geçmişte yani ergenken iki kişiyle kavga ettiğimde birisi sağır oluyordu birisi baygınlık geçirdi. Çok korkmuştum bir şey olacak diye.

Ne yapayım ben?

 
sözlü ve elle taciz olsa bile çok dikkat etmek lazım.
yani biri laf attı diye on kişinin arasına tek kişi dalmak hem kendi hayatınız hem de kızı orada yalnız bırakmak ve olayların sarpa sarması açısından mantıklı değil mesela.
bu tip olaylar zamana, mekâna, kişilere vb. göre değişkenlik gösterir sonuçta.

önemli olan kimin kime baktığından ziyade, yanınızdaki kadının sizinleyken kendini rahat ve güvende hissetmesi.
odak noktanız o olursa etrafa fazla takılmazsınız bence.
  • blatta hiberna  (25.07.21 13:06:52) 
Ben etrafa odaklanmaktan anı kaciriyorum işte sürekli. Anlamsız


  • Karmaşıklık  (25.07.21 13:10:43) 
Valla şu tavır geçen gün sözlükte de gündem olan "karıma orkid diyemezsin" şeklindeki saçma tavrın bir üst versiyonu gibi. "Millet bakınca dalasım geliyor" nasıl bir düşüncedir. Ne yapsın millet ikinizin geçtiği her yerden kafasını mi çevirsin? Hani olay öyle taciz boyutu falan olsa tepki göster tabii de sadece bakma olayına falan dalmaya çalışma çok saçma.

Bir de açıkçası ben bu yazıdaki tavrın pasif agresif ve özgüveni çok düşük birisi tarafından gösterileceğini düşünüyorum. Öyle "kavga etmekten korkuyorum çünkü milleti hastanelik ediyorum" şeklindeki ifadeler de çok sallamasyon gibi duruyor ona da değinmeden geçemedim bu arada.
  • j r r tolkien hayrani  (25.07.21 13:16:15) 
bahsettiklerinizin sevgilinizi yanınızda güvenli hissettirme isteğiyle alakası yok. bana kalırsa sizin sorununuz, toyca bir kıskançlık. anlıyorum ki gereken ilişki tecrübesine ve ilişkiyi devam ettirme olgunluğuna sahip değilsiniz. bu hislerinizden sorunu doğru tespit ederek ve asıl sebebe odaklanarak kurtulabilirsiniz.

benim demek istediklerimi çok daha açık bir şekilde yazdığı için de @j r r tolkien hayrani +1
  • vestasy  (25.07.21 13:19:51 ~ 13:21:13) 
jrrth +1

bu ergen tavrı derhal bırakman gerek. insanlar birbirine bakar. ne demek dalmak?
  • himmet dayi  (25.07.21 13:41:40) 
Dümdüz bakmaktan bahsetmiyorum. Dönüp dönüp bakanlardan bahsediyorum


  • Karmaşıklık  (25.07.21 13:43:36) 
Gerçekte durum bu değil muhtemelen ama bu yazı özgüven sorunu yaşayan bir ergenin yazacağı şeyler gibi görünüyor.

Bu hallerini dışa vurduğun senaryoda aklı başında herhangi bir kadın muhtemelen ayrılmak isteyecektir. Taciz gibi bir duruma müdahale etmek başka ama "sevgilime bakan oluyor, dalmak istiyorum" falan bunlar medeni bir toplumda yeri olan şeyler değil.

+jrr tolkien hayranı
  • cay koy geliyorum  (25.07.21 19:07:24) 
Psikolog desteği alabilirsin. Kıskançlık ve öfke kontrolü ki sanki altında özgüven noksanı var


  • photo85  (26.07.21 00:08:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.