[]

1. doz aşıyı olup 2. dozu olmayanların olmama sebepleri nedir ?

covid19.saglik.gov.tr
1. doz olma oranı %36
2. doz olma oranı %63

bakanlık verilerine göre muazzam fark var 1. doz ve 2. doz oranlarında.
3 hafta süreyi bekleyenlerle o fark imkansız kapanmaz.
kışa 3 ay kaldı, yine kapanmalar, yine ekmeğinden olacak insanlar..

ben hiç bayram ziyaretine gitmedim ama kardeşlerim gitti, 25-30 kişi bir evde oturmuşlar, hiçbirinde maske yok. 2 ay önce çoğu maske takıyordu.
pandemi bitti psikolojisi ile 2. doz aşıyıda kimse sallamıyor sanırım.

birde herşeyi geç, bakanlık verilerinde sayılmayan 8-10 milyon misafirimiz var. sağolsunlar aşıyı geç maske takmamıştır hayatlarında.

kardeşim mesela 1. dozu oldu. 2. doz için işten güçten zaman kalmadı, arada kaynadı dedi.

 
Kardeşinle aynı.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (24.07.21 22:08:28) 
bence gayet kapanabilecek bir fark, ilk aşıyı olan kişinin ikinciyi olmaması için herhangi bir sebep yok, 2 haftaya eşitlenir o sayılar.


  • valkin rockefeller  (24.07.21 22:10:53) 
Corona gecirip ilk doz olanlar da olabilir. Benim ilk doz Cok agrili gectigi icin ikinci dozdan acayip korkuyorum maalesef


  • euteamo  (24.07.21 22:56:38) 
Çoğu kişi bayram sonrasına erteledi benim cevremdekilerden. Birkac haftaya daha da artacaktır o sayı yani.

Ayrıca kapanma yerine ilk etapta asisizlara yasaklar getirme, belirli mesleklere aşı zorunlulugu gibi şeyler olacak muhtemelen. Avrupa'da bu şekilde bir sistem başladı bile. Öyle olursa eninde sonunda asilanmak zorunda kalacaklar.
  • fraise  (24.07.21 23:02:15) 
ben bayram sonrasına ertelemiştim, normalde 21'i falandı tarih ama 30'una aldım. sebep hem bayram sonrası olması hem de cuma günü iş çıkışı olurum gibi sebeplerle.

bir de bakanlık yüzünden bence kafa karışıklığı var. ikinci doz için 6 hafta, 4 hafta, 3 hafta gibi muhabbetler oldu hatırlarsınız. yaz bitmeden dengelenir o sayılar.
  • akatreil  (25.07.21 00:44:02) 
azalmasının nedeni aslında çok basit. 30 yaşlara kadar indiğinde 2. aşı aralığı 6 haftaydı. sonra bu karardan vazgeçip 4'e çektiler. fakat benim gibi 2. aşını önceden alanlar en geç 4. haftadan sonrasına alabildi. önümüzdeki haftalarda aşılanma hızlanacaktır. benim gibi çok insan var.


  • false pretension  (25.07.21 00:45:31) 
ikinci dozla alakalı yan etki beklentisi yuksek olduğundan bayrama girerken yaptırmak istemeyenler yuzunden boyle.bende ikinci dozu olacaktım ama araya aileden birinin acil ameliyatı girince yaptırmadım.muhtemelen onumuzdeki hafta yaptırabileceğim.


  • duptıs  (25.07.21 01:02:28) 
bana 30 temmuz demişlerdi ilk aşıyı olduğumda 2.aşı tarihi için, hatta mhrs üzerinde de öyle gözüküyordu, bir ara girip baktım aşı çıktı haberini okuyunca 14 temmuzda tarih verdi bende 2.aşıyı oldum, belkide millet 30 temmuzu bekliyordur randevu vs almaya. şimdi aşı sürecini tamamladım 2.aşı süreç ilkinden daha rahat geçti ağrısız yan etkisiz.


  • lutfen onume park etmeyiniz  (25.07.21 02:16:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.