[]

Annemin PCR testi pozitif çıktı, panik halimi kontrol edemiyorum.

70 yaşında, kronik astım hastası. Tomografide ciğerleri temiz çıktı neyse ki. 2 Sinovac aşısını da önceden olmuştu.

Şu an ciddi semptomları yok, evde istirahat halinde süreci geçiriyor. İlaçlarını kullanmaya hemen başladı.

Ama korkuyorum, endişeleniyorum. ilaçlara rağmen ciddi sıkıntılar peydah olmaya başlamaz değil mi? Gece gözüme uyku girmedi. Rahatlatıcı şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.

 
Çok yüksek ihtimalle kötüleşmez, tomografisinin temiz çıkması büyük artı, 90 yaşında olup bu hastalığı hiç sorunsuz atlatan insanlar var. Durumunuzu çok iyi anlıyorum, benzerlerini ben de yaşadım aylar önce, şu an uzaklaşınca 'ne abartmışım' diyorum, sakin olmaya çalışın, olumsuz haberlere odaklanmamayı deneyin, tedbiri elden bırakmayın ve annenize fiziksel ve psikolojik olarak destek olun. Kendiniz de kafanızı dağıtmaya çalışın.

Çok geçmiş olsun.
  •   (24.07.21 12:25:16) 
Selam, doktorlar çok fazla deneyim kazandı artık covid tedavisi konusunda. Anneniz aşılanmış, ayrıca ciğerleri de temiz çıkmış. Artık tedavisi de başladığına göre endişelenmeniz gereken bir şey de yok merak etmeyin. Korkularınızı düşünmeyin, yapabilecekleriniz arasından ne kadarını yaptığınızı düşünün. Bu süreçte korkularınızı düşünerek vakit harcamak yerine annenizi nasıl daha sağlıklı besleyebileceğinizi, kişisel temizliğini nasıl etkili şekilde sağlayabileceğinizi düşünmek hem zamanı daha hızlı geçirir, hem fayda sağlar, hem de iyileşme sürecinde katkınız olduğunu anlamanızı sağlayarak çaresizlik hissinizi dindirir.

Annenizin kendisini düşünen bir evlada sahip olmak gibi büyük bir lüksü var. Eminim bunun çok faydası dokunacaktır ona.
  • mentuhotep  (24.07.21 12:59:32) 
merhaba, geçmiş olsun. Bizde 60 küsür yaşındaki hoca ve annesi ki herhalde 90’a yakındır, 2 hafta önce oldular. hafif şekilde geçirdiler. sinovac olmuşlardı.


  • passion rules the game  (24.07.21 13:25:26) 
Bizim sinocu akrabalar da nezle seklinde gecirdi gitti cigere inmedi.


  • divit  (24.07.21 14:32:05) 
önceden pek önemsemezdim ama artık moral/stresin bağışıklığı doğrudan ve büyük ölçüde etkilediğini düşünüyorum. Sizin ona moral verebilmeniz için önce sakin olmanız gerekiyor, bir de böyle düşünün.


  • 1195  (24.07.21 17:37:59) 
esimin annanesi 85 yasinda, kalp seker ne ararsaniz var. 2 sinovac olmustu, covid oldu cok hafif atlatti


  • oscar  (25.07.21 11:31:44) 
Eksik olmayın, moral verici mesajlarınızdan ötürü tek tek teşekkür ederim.

Bugün dünden çok daha sakin hissediyorum. Böyle anlarda moral verici şeyler duyabilmek, okuyabilmek, en faydalı ilaçmış gerçekten.

Tekrardan teşekkürler.
  • Berck  (25.07.21 13:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.