[]

Covid varken aşı olmak

Merhaba iyi bayramlar

Bayramda çok fazla toplu taşıma aracı kullandım son iki senedir hiç binmemiştim. Yarın da aşı randevum var ikinci doz biontech diyorum ki şimdi ya otobüste kaptıysam üzerine de aşı olunca daha kötü mü olur bilemedim. Aşıyı mı erteleyeyim yoksa bi problem olmuyor mu şu an covid kuluçkadaysa falan


 
daha kotu olmaz, sadece asiyi bosuna olursun.

hic temasin olmayacaksa onumuzdeki hafta 7-8 gun karantinada dur. bir belirti gostermezsen aşını o zaman ol.

ama yine insan icine karisacaksan farketmez zaten.
  • robokot  (23.07.21 22:33:53) 
Önümüzdeki 6 ay her gün aynısı kadar otobüse binsen %90 ihtimalle kapmazsın hastalık filan. Çevremde hiçbir tedbire dikkat etmeyen, covid'i sallamayan ne kadar tanıdık varsa ne covid oldu ne grip. 2 yıldır kalabalıktan çıkmıyorlar.

Ne kadar pimpirikli varsa da onlar istisnasız kaptılar hastalığı.

Randevuyu iptale gerek yok.
  • ssiradanbirigibi  (23.07.21 23:26:00 ~ 23:26:24) 
Doktor değilim. Toplu taşımada virüs almamış olabilirsiniz, dikkatli olduysanız, yazın da etkisiyle sorun olmayabilir.
Ancak covid üzerine aşı kısmını ayrı cevaplamak istiyorum. Çünkü covidliyken aşı duble virüs gibi bir şey. Herkesin bünyesi farklıdır bu bir, ikincisi başlasının hafif atlattığı yan etkileri (kol ağırısını kastetmiyorum) bir başkası ağır yaşayabilir. Dolayısıyla sağlık söz konusuyken salla bişey olmaz diyecek cesarette değilim.
Risk durumunu kendininiz değerlendirmeniz lazım ama toplu taşımaya binmekle hemen virüslü olunmuyor. Aşıyı nasıl olsa her türlü yapıyorlar, başka bir sorun olmayacaksa iki üç gün ertelemek de düşünülebilir.
  • epitaf  (24.07.21 01:16:22) 
@epitaf: covidliyken asi duble virus gibi bir sey degil. ekstra bir zarari yok. yarari da yok enfekte durumdaysaniz.

@ssiradanbirigibi: akla mantiga aykiri bu arguman da biraz sıkmadi mi artik? (en cok dikkat edene oluyo aaabi geyigi) - benim de sallamayan arkadaslarimin komsularin falan %90'i bir kere gecirdi. kimisi long covid ile mucadele ediyor. dikkatli olup da gecireni gormedim. unutmayalim ki sallamaz gibi gozukup sonra yamulan kisilerin cogu hasta oldugunu itiraf da etmiyor. dolayli yoldan ogrendigimiz de cok oldu.

senin mantiginla zaten @nickimin hakkini veremedim 2 senedir toplu tasimaya binmemis biri, yani pimpirikli. argumanina gore "istisnasiz" kapacak biri. o yuzden kapmistir mi diyelim?
  • robokot  (24.07.21 01:34:41 ~ 01:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.