[]

Alacak Tahsili?

Kardeşler arasında 2000 lerin başından kalma bir alacak var. Borçlu olan kardeş 2001/2002 yılında falan her ay için 100 lira kira bedelini vereceğini söylüyor ve 36 ay boyunca sürüyor bu. Tabi para falan yok ortada ve 3600 tl gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

2002 yılında çeyrek altın 32tl dolaylarında. 2005 yılında 35tl gibi bir rakam.

3600 liraya 2005 yılında 102 çeyrek altın alınıyor. Şu an çeyrek altın 822 lira.
Altın hesabından gidilse 80 bin civarında bir paraya tekabül ediyor o miktar.

O zamandan beri bu para verilmemiş. Borcumuz var canım biliyoruz denerek üzerine yatılmış. Borçlu kardeşin durumu iyi evi var ve orta-iyi arası bir arabası var üstüne de yakın zamanda şehre yakın köylerden zeytinlik tarzı arsa alıp içine bağ evi tipi bişey de yapmaya başlamış. Tabi alacaklı olan kardeşine söylemiyor bunları, alacaklı kardeş başkalarından duyuyor ki, zoruna giden de bu.

Alacaklı olan kardeş iyi niyetinden sesini çıkarmamış zaman zaman söylemenin dışında ama bu yıl itibariyle kendisi de zor durumda, kredi borçları var ve bıçak kemiğe dayandığından harekete geçmek istiyor.

Ne yapılmalı hukuki olarak? Nasıl bir yol izlenmeli? Dava falan mı açılacak?

Edit: duyuru olarak açmışım özür dilerim düzelttim.

 
borçlar kanunu'na göre zamanaşımı 10 yıldır, zamanaşımını kesen durduran bir hal yok gibi görünüyor. hukuken bir şey çıkmaz gibi.


  • yeahbutso  (23.07.21 22:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.